26 Ocak 2017

Karamelli Revani


 Uzun zamandır revani yapmamıştım, daha doğrusu sıra gelmemişti. Bu tarifle sık sık revani yapar hale geleceğimi artık biliyorum, şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum, biz bayıldık, siz de bayılacaksınızzz :))
Pembecupcake.com'a teşekkürler...


Karamelli Revani

Malzemeler;

-3 adet yumurta
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 türk kahvesi fincanı irmik
-1,5 su bardağı un
- 2 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-1/2 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için;

-3,5 su bardağı şeker
-4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı limon suyu
 


Yapılışı;

-Yumurtalar ile şekeri 3-4 dakika iyice çırpın
-Yoğurt, yağ ve irmiği ekleyip tekrar çırpın
-Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ekleyip katıştırın
-Yağlanmış büyük kare borcama hamuru boşaltın
-Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin
-Pişen revaniyi soğumaya bırakın
-Çelik bir tencereye şekeri boşaltın ve orta ateşte karamel rengini alıncaya pürüssüz hale gelinceye kadar yanmamasına dikkat ederek ara ara tahta kaşıkla karıştırara eritin
-Üzerine sıcak suyu azar azar ekleyin (dikkat yanmayın, sıçrar)
-Şeker önce sertleşip sonra eriyecek yani eriyene kadar kaynatın
-Limonu ekleyip altını kapatın
-Şerbetin ilk sıcaklığı gidince soğuk revaniye gezdirerek şerbetleyin
-Üzerini 5 dakika kadar bir tepsiyle kapatın
-Şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin, ben akşam yapıp ertesi gün ikram ettim
-Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin
 

8 Ocak 2017

Peynirli Poğaça


Bu kış gününde sıcacık kıyır kıyır poğaçalar, hemencik de bayatlamıyor, benimkiler esmer esmer oldular, siyez unu kullandım, bulursanız özellikle denemenizi tavsiye ederim, farklı bir lezzet kattı poğaçalarıma. Dışarıda kar yağıyor, dilerim bu kar gibi ülkem de tertemiz ve huzur dolu olsun, hep beraber istersek olur, inanıyorum...


 Peynirli Poğaça

Malzemeler;

-2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
-1/2 bardak sıvıyağ
-1/2 bardak yoğurt
-150 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
-1,5 pk. kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 bardak kadar un (ben siyez unu kullandım)
-2 yemek kaşığı sirke
İçi için;
-1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
-1/2 su bardağı kaşar rendesi (veya sizin istediğiniz iç malzeme olabilir)

 Yapılışı;

-İç malzemeler hariç diğer malzemeleri bir kap içinde yoğurun, ben unu 3-4 seferde ekliyorum hamura yedire yedire , unu 4 bardak ekledim ama hamur elinize yapışmıyorsa fazla un eklemenize gerek de yok
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp ufak daireler şeklinde elinizle açın ve araya malzeme koyup kapatın
-Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş, susam veya çörekotu serpip süsleyin
-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin, yaklaşık 25-30 dak. kadar, altın sarısı oldumu yeterli
-Ilınınca servis edebilirsiniz, ertesi gün bile taptaze oluyorlar
Afiyetle


1 Ocak 2017

Çikolatalı Kolay Pasta


Çikolata sevenler için ideal bir tarif, kokusu ile önce sizi davet ediyor, çatalı batırdığınızda yumuşacık dokusu ile merak uyandırıyor, ilk lokmada kreması ve süper keki ile daha da kimse sizi durduramıyor, nasıl anlattım ama şimdi denemeyinde görelim :))

Tarif için "Damy'skitchen.com'a" teşekkürler



Çikolatalı Kolay Pasta

Malzemeler;

Kek için;

-1 büyük yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1/2 su bardağı kakao
-3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
-3/4 tatlı kaşığı karbonat
-1 çimdik tuz
-1/2 su bardağı süt
-1/4 su bardağı sıvıyağ
-1 pk vanilya
-1/2 su bardağı sıcak su (ben içine 1 çay kaşığı nescafe ekledim)

Kreması için;

-1 su bardağı küçük parçalanmış sütlü çikolata
-1/2 su bardağı krema
-2 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı;
Kek için
- 22 cm lik yuvarlak  kalıbı( ben kelepçeli kalıp kullandım) veya küçük kare borcamı iyice yağlayın, altına kalıba göre yağlı kağıt kesip yerleştirin
-Fırını 160 derecede ısıtın
-Bir kapta kuru malzemeleri iyice karıştırın
-Diğer tarafta sıcak su hariç sıvı malzemeleri karıştırın
-Kuru malzemeleri sürekli karıştırarak sıvı malzemeleri ekleyelim ve sadece karışana kadar karıştırın fazla karıştırmayın
-Daha sonra sıcak suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin, cıvık bir karışım olacak
-Kalıba boşaltın ve 35-40 dakika pişirin


Kreması için;

-Kek soğurken kremayı hazırlayın
-Çikolatayı benmari usulu eritin, yani ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve su buharında karıştırarak eritin, kase sıcak suya değmesin sadece buhara temas etmeli
-Kremayı limon suyu ile çırpın, kesilip katılaşırsa panik yok :))
-Eriyen çikolatayı kremaya karıştırın, pürüssüz olana kadar karıştırmaya devam
-Kekin üzerine ılık kremayı yayalım ve istediğimiz gibi süsleyelim
Afiyetle...