Ana içeriğe atla

Çikolatalı Kolay Pasta


Çikolata sevenler için ideal bir tarif, kokusu ile önce sizi davet ediyor, çatalı batırdığınızda yumuşacık dokusu ile merak uyandırıyor, ilk lokmada kreması ve süper keki ile daha da kimse sizi durduramıyor, nasıl anlattım ama şimdi denemeyinde görelim :))

Tarif için "Damy'skitchen.com'a" teşekkürler



Çikolatalı Kolay Pasta

Malzemeler;

Kek için;

-1 büyük yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1/2 su bardağı kakao
-3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
-3/4 tatlı kaşığı karbonat
-1 çimdik tuz
-1/2 su bardağı süt
-1/4 su bardağı sıvıyağ
-1 pk vanilya
-1/2 su bardağı sıcak su (ben içine 1 çay kaşığı nescafe ekledim)

Kreması için;

-1 su bardağı küçük parçalanmış sütlü çikolata
-1/2 su bardağı krema
-2 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı;
Kek için
- 22 cm lik yuvarlak  kalıbı( ben kelepçeli kalıp kullandım) veya küçük kare borcamı iyice yağlayın, altına kalıba göre yağlı kağıt kesip yerleştirin
-Fırını 160 derecede ısıtın
-Bir kapta kuru malzemeleri iyice karıştırın
-Diğer tarafta sıcak su hariç sıvı malzemeleri karıştırın
-Kuru malzemeleri sürekli karıştırarak sıvı malzemeleri ekleyelim ve sadece karışana kadar karıştırın fazla karıştırmayın
-Daha sonra sıcak suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin, cıvık bir karışım olacak
-Kalıba boşaltın ve 35-40 dakika pişirin


Kreması için;

-Kek soğurken kremayı hazırlayın
-Çikolatayı benmari usulu eritin, yani ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve su buharında karıştırarak eritin, kase sıcak suya değmesin sadece buhara temas etmeli
-Kremayı limon suyu ile çırpın, kesilip katılaşırsa panik yok :))
-Eriyen çikolatayı kremaya karıştırın, pürüssüz olana kadar karıştırmaya devam
-Kekin üzerine ılık kremayı yayalım ve istediğimiz gibi süsleyelim
Afiyetle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…