Ana içeriğe atla

Karamelli Revani


 Uzun zamandır revani yapmamıştım, daha doğrusu sıra gelmemişti. Bu tarifle sık sık revani yapar hale geleceğimi artık biliyorum, şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum, biz bayıldık, siz de bayılacaksınızzz :))
Pembecupcake.com'a teşekkürler...


Karamelli Revani

Malzemeler;

-3 adet yumurta
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 türk kahvesi fincanı irmik
-1,5 su bardağı un
- 2 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-1/2 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için;

-3,5 su bardağı şeker
-4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı limon suyu
 


Yapılışı;

-Yumurtalar ile şekeri 3-4 dakika iyice çırpın
-Yoğurt, yağ ve irmiği ekleyip tekrar çırpın
-Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ekleyip katıştırın
-Yağlanmış büyük kare borcama hamuru boşaltın
-Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin
-Pişen revaniyi soğumaya bırakın
-Çelik bir tencereye şekeri boşaltın ve orta ateşte karamel rengini alıncaya pürüssüz hale gelinceye kadar yanmamasına dikkat ederek ara ara tahta kaşıkla karıştırara eritin
-Üzerine sıcak suyu azar azar ekleyin (dikkat yanmayın, sıçrar)
-Şeker önce sertleşip sonra eriyecek yani eriyene kadar kaynatın
-Limonu ekleyip altını kapatın
-Şerbetin ilk sıcaklığı gidince soğuk revaniye gezdirerek şerbetleyin
-Üzerini 5 dakika kadar bir tepsiyle kapatın
-Şerbeti tamamen çekene kadar bekleyin, ben akşam yapıp ertesi gün ikram ettim
-Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…