Ana içeriğe atla

Vişne Soslu Çikolatalı Cheesecake






Selam, yine uzun bir ara çünkü  bloguma yeteri kadar zaman ayırmıyorum, evet bu bir itiraf , canım istemiyor, neden ben de bilmiyorum ama öyleee. İtirafımı da yaptıktan sonra uzun zamandır bekleyen tarifi paylaşma zamanı :))

Vişne Soslu Çikolatalı Cheesecake 

Malzemeler;

Taban için;
- 2 pk. eti kakaolu bisküvi
-50-60 gr erimiş tereyağ
Peynir kreması için,
- 200 gr labne peynir
-400 gr krem beyaz peynir
-1 pk (200ml) krema
-3/4 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-3 adet yumurta
-3/4 su bardağı damla çikolata
-1/2 pk vanilya 
Sos için;
-2 su bardağı donmuş vişne
-4 yemek kaşığı bardağı şeker
-1 yemek kaşığı mısır nişası
-3/4 bardak su

 

Yapılışı;

-Öncelikle bütün krema malzemeleri oda sıcaklığında olmalı
-Peynirler süzülmüş olmalı (ben tel süzgeçe 2 kat kağıt havlu yayıp peynirleri içine koyup öyle süzüyorum, kağıtların ucundan tutup çırpma kabına ters çevirince peynir havlu kağıda yapışmıyor)
-Taban için yağ ve bisküvileri mutfak robotunda iyice parçalayıp karıştıralım
-Yağlı kağıt serili 22-24 cm lik kelepçeli kalıba boşaltıp iyice bastırarak düzleştirerek yayalım ve buzdolabında bekletelim
- Fırını 180 derecede ısıtalım ve içine ısıya dayanuklı bir kap içince sıcak su yerleştirelim
-Kreması için yumurta hariç bütün malzemeleri çırpalım
-Teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım
-Kalıba boşaltıp en üste damla çikolataları serpiştirelim ve fırına yerleştirelim
-30 dakikadan sonra fırını 160 dereceye indirelim
-20 dak. daha pişirelim, kapağı açıp kalıbı bir sallayalım, sadece ortası sallanıyorsa pişmiş demektir,
-Fırını kapatın ve fırının kapağını açın 5 dak sonra kalıbı fırından alın ve kekin kenarlarını bir bıcak yardımı ile kalıptan ayırın ama sakın kelepçeyi açmayın
-Soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlendirin
-Sos malzemelerini bir tavada koyulaşana kadar pişirin ve karıştırarak soğutun
-Kekin üzerine yayın ve dolapta 1-2 saat daha dinlendirin ve servis etmeden kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…