Ana içeriğe atla

Peynirli Köfteler


Arda'nın Mutfağı; sıkı takipçilerindenim, yaptığı herşey süper oluyor. Bu tarif de ondan gelsin sizlere, orijinal tarifinde parmesan kullandı ama evde o an mevcut olmadığı için  dedim ki "tulum peynirinin nesi eksik" :))  (parmesana karşılık pek gelmesede) yaptım ve oldu...

Peynirli Köfteler

Malzemeler;

-1/2 kg kıyma
-4 diş dövülmüş sarımsak
-1 yumurta
-3/4 su bardağı ekmek kırıntısı
-3/4 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
- 1 yemek kaşığı ketçap
-Tuz, karabiber

Sosu İçin;

-3-4 adet doğranmış domates (ben yazdan yaptığım domates sosu kullandım)
-2 diş dövülmüş sarımsak
-1 tutam şeker
-Tuz, karabiber
-6-7 dal fesleğen (ben taze kişniş kullandım)

Kızartmak için 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için rende kaşar peyniri


Yapılışı;

-Köfte malzemelerini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun ve bir kenarda biraz dinlendirin
-Domates sosu için fesleğen dışındaki  malzemeleri bir tencerede 10-15 dak. kaynatıp indirmeye yakın fesleğeni doğrayalım ve altını kapatalım
-Köfteleri cevizden biraz büyük toplar gibi şekillendirelim
-Tereyağ erittiğimiz tavada sadece dışları mühürlenecek (kahverengi kabuklanacak)şekilde köfteleri
 çevirelim
-Daha sonra bir fırın tepsisine dizelim, sosu önce köfteleri kızarttığınız tavaya döküp tavadaki lezzetle birleştirelim ve sonra köftelerin üzerine gezdirelim
-En üste kaşar rendesi serpip 180 derecede ısıtılmış fırında kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dak. pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.