5 Ekim 2014

Bademli İrmik Helvası


İyi Bayramlar,,

Uzun bir aradan sonra merhaba herkese, iyi bayramlar...

Tatil, Denizimin üniversite telaşı, hastalıklar, iş güç derken ara uzadıkça uzadı, çok şükür her şey yoluna girmeye başladı. Deniz'i Ankara'ya ODTÜ'ye yolladık, öğretmen olacak inşallah, ailece ne kadar mutlu olduğumuzu söylemeden edemeyeceğim, Allah çocuklarımızın yollarını açık etsin. Kuzucuğum geleceği zaman ne severse onu yapma telaşına düştüm, irmik helvası da onlardan biri, çok lezzetli olduğunu söylemeliyim, mümkünse ılık yemenizi tavsiye ederim, bundan sonra sık görüşmek dileğiyle... 

İrmik Helvası

Malzemeler;

-2 su bardağı irmik
-1/2 su bardağı çiğ badem
-250 gr tereyağ
-2,5 su bardağı süt
-2 su bardağı şeker
-1 pk. vanilya
-1 kutu krema

Yapılışı;

-Bademleri kaynar suya atıp 3-4 dak. haşladıktan sonra kabuklarını soyun
-Tereyağını eritip badem ve irmikleri içine ekleyin, bademler ve irmiklerin rengi dönene kadar 20-25 dak. orta ateşte kavurun
-Diğer tarafta süt ve şekeri karıştırıp kaynatmadan ısıtın
-Kavrulan irmiğe sütü, kremayı ve vanilyayı ekleyin (Çok sıçrar aman yanmayın)
-10-15 dak. kısık ateşte karıştırarak pişirin ve altını kapatın
-Yarım saat kadar demlendikten sonra bir kere daha karıştırıp servis edin, afiyetle.

2 yorum:

  1. Kubra hanim tariflerinizi cok begendim. Ellerinize saglik. Facebook veya eMail aboneligi sizi kolayca takip etmemizi saglar. Lutfen bunlardan hic olmazsa birini yapin. Kolay gelsin, yeni tariflerinizi merakla bekliyorum. Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı ugurlu olsun.darısı benim çocuklarımın da başına.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani