Ana içeriğe atla

Bademli İrmik Helvası


İyi Bayramlar,,

Uzun bir aradan sonra merhaba herkese, iyi bayramlar...

Tatil, Denizimin üniversite telaşı, hastalıklar, iş güç derken ara uzadıkça uzadı, çok şükür her şey yoluna girmeye başladı. Deniz'i Ankara'ya ODTÜ'ye yolladık, öğretmen olacak inşallah, ailece ne kadar mutlu olduğumuzu söylemeden edemeyeceğim, Allah çocuklarımızın yollarını açık etsin. Kuzucuğum geleceği zaman ne severse onu yapma telaşına düştüm, irmik helvası da onlardan biri, çok lezzetli olduğunu söylemeliyim, mümkünse ılık yemenizi tavsiye ederim, bundan sonra sık görüşmek dileğiyle... 

İrmik Helvası

Malzemeler;

-2 su bardağı irmik
-1/2 su bardağı çiğ badem
-250 gr tereyağ
-2,5 su bardağı süt
-2 su bardağı şeker
-1 pk. vanilya
-1 kutu krema

Yapılışı;

-Bademleri kaynar suya atıp 3-4 dak. haşladıktan sonra kabuklarını soyun
-Tereyağını eritip badem ve irmikleri içine ekleyin, bademler ve irmiklerin rengi dönene kadar 20-25 dak. orta ateşte kavurun
-Diğer tarafta süt ve şekeri karıştırıp kaynatmadan ısıtın
-Kavrulan irmiğe sütü, kremayı ve vanilyayı ekleyin (Çok sıçrar aman yanmayın)
-10-15 dak. kısık ateşte karıştırarak pişirin ve altını kapatın
-Yarım saat kadar demlendikten sonra bir kere daha karıştırıp servis edin, afiyetle.

Yorumlar

  1. Kubra hanim tariflerinizi cok begendim. Ellerinize saglik. Facebook veya eMail aboneligi sizi kolayca takip etmemizi saglar. Lutfen bunlardan hic olmazsa birini yapin. Kolay gelsin, yeni tariflerinizi merakla bekliyorum. Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı ugurlu olsun.darısı benim çocuklarımın da başına.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.