Ana içeriğe atla

Kıymalı Lazanya


Denizciğimin Özel İsteği İle,,,

Kuzum istemiş ben yapmaz mıyım, sonra da gelsin kilolar gelsin kilolarrr :(

Kıymalı Lazanya

Malzemeler;

-10 yaprak Barilla lazanya (kabınıza göre değişebilir)
-400 gr kadar kıyma
-2 baş soğan
-3-4 diş sarımsak
-3-4 domates veya domates sos
-2 yemek kaşığı salça
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-Biraz karabiber, tuz ve arzuya göre muskat
Beşamel Sos
-2-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı tereyağ
-3 yemek kaşığı un
Üzerine 1 su bardağı taze kaşar rendesi


Yapılışı;

-Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım
-Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı sıvıyağda biraz soteleyip kıymayı ekleyelim
-Kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım
-Domates, salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım
-Üzerine  yarım bardak su koyup 4-5 dakika çevirip altını kapatalım
-Un ile tereyağını un kokusu gidene kadar biraz kavuralım
-Üzerine sütü yavaşca ekleyip topaklanmamasına dikkat ederek kıvam alana kadar pişirelim (maalesef bazen blendıra ihtiyaç oluyor)
 -Isıya dayanıklı fırın kabını (kare borcam olabilir) yağlayıp bir sıra lazanya dizelim
-Üzerine beşamel sosdan sürelim ve kıymalı harçtan dökerek yayalım
-Sos ve lazanya bitene kadar sırayla bu işlemi tekrarlayalım
-En üstte lazanya ve beşamel sos olacak 
-Kaşar rendesini serpelim ve 15 dak. bekletelim ki lazanyalar yumuşasın, lazanyanın sert kalmaması için harç ve sosun her tarafa iyice yayılması gerekiyor
-180 derecede ısınmış fırında 15-20 dak. kadar pişirelim
-Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis edelim.

Yorumlar

  1. Barilla makarnaları en güzeli hele orijinalleri. Lazenya gerçekten müthiş bir lezzet. Biraz zahmetli ama sonunda kesinlikle değiyor. Siz de çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…