20 Mayıs 2014

Vişneli Islak Kek

 Lezzetli Bir Kek, Denenmeli...

Vişne Suyu İle Islak Kek

Malzemeler;

-4 yumurta
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-2 su bardağı un
-1/2 bardak kakao
-1 pk. k.tozu
-1 pk. vanilya
Sos;
-1 su bardağı vişne suyu
-1/2 bardak süt
-File badem
Yapılışı;

-Yağ, şeker,süt ve kakaoyu derin bir kapta iyice karıştıralım
-Karışımdan 1/2 bardak ayıralım
-Başka bir kapta yumurtaları iyice kabarana kadar mikserle çırpalım
-Yumurtaları diğer karışıma ekleyip mikserle çırpalım
-Elenmiş un, k.tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştıralım
-İyice yağlanmış kalıba boşaltalım (ben büyük kare borcam kullandım)
-180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dak. pişirelim ( kürdanı kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini anlayabiliriz)
-Piştikten sonra fırını kapatıp, keki dışarı alalım ve üzerine bir bardak vişne suyunu dökelim
-Ayırdığımız karışıma 1/2 bardak sütü ekleyip kekin üzerine dolaştırarak dökelim
-Keki tekrar fırına yerleştirip sounu iyice çektirelim
-Ben akşamdan yapıp sabah fırından alıyorum
-Üzerini file badem ile veya istediğiniz şekilde süsleyip servis edelim, dondurma da yanına çok yakışır...

1 yorum:

Ispanak Borani