Ana içeriğe atla

Ispanaklı-Pastırmalı Börek-Cevizli Cheesecake

Ablamın Nefis Böreği ve Cheesecake

Geçen hafta ablamda toplandık, yaptığı böreği o kadar beğendim ki anlatamam, ben ıspanaklı börek pek sevmediğim halde buna bayıldım, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum, ben de ablam için cevizli bir cheesecake yapmıştım onu da yazayım.

Cevizli Cheesecake

Malzemeler;

-1,5 pk. yulaflı bisküvi
-50-60 gr tereyağ
-600 gr labne
-200 ml krema
-3 yumurta
-3 yemek kaşığı mısır nişastası
-2,5 kahve fincanı şeker
-1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
-1 pk.vanilya
Üzerine hazır sos kullandım

 Yapılışı;

-Önce fırını 180 derecede ısıtalım (fansız) ve içine ısıya dayanıklı kaplarla su koyalım ki çatlama olmasın( çatlama olayı biraz da şansınıza kalmış)
- Bisküvileri un haline getirip erimiş yağ ile iyice karıştıralım
-Kelepçeli kalıbın altını yağlı kağıt ile kaplayıp bisküvileri içine bastırarak yayalım ve dolaba kaldıralım
-Krema ile peynirleri iyice çırpalım
-Nişasta ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim
-Yumurtaları teker teker ekleyip fazla hırpalamadan karıştıralım
-En son vanilyayı ve cevizi ekleyip kalıba boşaltalım
-Fırının alt taraflarına doğru yerleştirelim
-180 derecede 30 dak. 160 derecede 25 dak. pişirip fırını kapatalım (bu arada fırının kapağı hiç açılmayacak) fırın soğuyana kadar içinde bekletelim, daha sonra 1 gece buzdolabında dinlendirelim
-Üzerine ister hazır ister evde hazırlayacağınız bir sos dökün, ister sadece ince çekilmiş cevizle süsleyin veya hiç bir şey koymayın, ben sadece renkli olsun diye sos kullandım.

Şimdi ablamın nefis böreği, resimleri mutfakta iki ara bir dere zor çektim idare edicez artık:))


Ispanaklı-Pastırmalı Dolama Börek

Malzemeler;

-4 yufka
-500 gr ıspanak
-3 adet kırmızı biber
-100 gr pastırma
-Tuz, karabiber
Sos;
-3 yk. yoğurt
-1 yumurta
-3 yk. tereyağ
-1/2 çay bardağı sıvıyağ

 Yapılışı;

-Ispanakları temizleyip küçük doğruyor ve az tuz ekleyip elimizle çok hırpalamadan biraz sönmelerini sağlıyoruz
-Biberleri küçük küpler halinde doğruyoruz
-Pastırmaları ince doğruyoruz
-Yufkanın birini yayıp önce ıspanak ve diğerlerini yayıp az tuz ve karabiber serpip rulo şeklinde sarıyoruz 
-Malzemeyi dört yufkaya eşit şekilde kullanıp her ruloyu yağlı kağıt serilmiş yuvarlak tepsiye birbirini takip edecek şekilde sarıyoruz (büyük bir gül böreği olacak)
-Tereyağını eritip diğer malzemelerle karıştırıp sosu hazırlıyoruz ve elimizle böreğin üzerine sürüyoruz
-10 dak. dinlendirip 190 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz
-Biraz ılınınca servis ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…