Ana içeriğe atla

Çikolatalı-Damla Sakızlı Cheesecake


Defne ve Rabia İçin,

23 Nisan'da Defnoşumun misafiri vardı, özel istek üzerine cheesecake yaptım. Afiyet olsun kuzularıma:))

Çikolatalı-Damla Sakızlı Cheesecake

Malzemeler;

-1,5 paket eti burçak
-60gr tereyağ
-9-10 adet fındık

-500 gr labne peynir
-1 pk. krema (200ml)
-2,5 kahve fincanı şeker
-2 adet yumurta
-3 yemek kasığı mısır nişastası
-1 pk vanilya
-1 çay bardağı damla çikolata
-Damla sakızı

Üzerine;
-1/2 paket krema
-80 gr sütlü çikolata


Yapılışı;

-Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirelim, erimiş yağ ile iyice karıştıralım
- Kelepçeli kalıbın altını yağlı kağıt ile kaplayalım ve bisküvileri kalıba bastırarak yayalım, dolapta bekletelim
-Fırını 180 derecede ısıtalım, fırının içine kaplarla su koyalım ki cheesecake çatlamasın
-Krema ile peynirleri iyice çırpalım
-Şeker, nişasta ve dövülmüş damla sakızını katıp karıştıralım
-Yumurtaları teker teker ekleyelim
-Damla çikolatayı da katıp karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-180 derecede 30 dak. 160dak. 20 dak. pişirip fırını kapatalım
-Soğuyana kadar fırından çıkarmayalım
-1 gece dolapta bekletelim
-Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritelim
-Ilininca kekin üzerine boşaltalım 2-3 saat bekletip kalıptan çıkarıp servis edelim.




Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım. Nefis olmuşşşş. Vallahi canım çekti....Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. offf bu ne ya harika olmuş ye beni diyor resmen:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.