Çikolatalı Cheesecake

 Cheesecake ve Çikolata

Can sıkıntısına akşam tarifleri karıştırıp cheesecake yapmaya karar verdim, bir gece dolapta kaldığı için fotoğraflamak bu akşama kaldı (bütününe ulaşamadım çünkü kızlar kokusuna dayanamayıp 1/3 nü yok etmişler), bu arada tadına da baktım, sonuç mu Allahım bu harika şeyden uzak durmam için bana güç kuvvet ver:))

Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler;

Taban için;
-1 pk.Eti Burçak
-1/2 pk. Eti Kakaolu Bisküvi
-50-60 gr erimiş tereyağ
İçi için;
-500 gr labne peynir
-1 pk(200ml) krema
-3 kahve fincanı şeker
-2 adet yumurta
-3 yk. un (tepeleme olmayacak)
-1 pk. vanilya
-80 gr bitter çikolata
 Yapılışı;

-Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak
-Fırını 180 derecede ısıtıp içine ısıya dayanıklı kaselerle 1-2 kase su koyalım
-Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayalım(20 cm lik kalıp)
-Bisküvileri rondoda un haline getirip erimiş yağ ile iyice karıştıralım
-Kalıbın içine bastırarak yayalım ve buzdolabına kaldıralım
-Labne ile kremayı iyice çırpalım
-Şekeri ilave edip tekrar çırpalım, daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip fazla hırpalamadan çırpmaya devam edelim
-Vanilya ve unu ekleyip karıştıralım
-Bu arada çikolatayı benmari eritelim
-Karışımın 2/3 sini kalıba boşaltalım ve kalanına çikolatayı ekleyip karıştıralım
-Çikolatalı karışımı da boşaltıp (bir çatal yardımı ile alttan üste doğru bir kaç kere hafif hafif karıştırıp şekillendirebilirsiniz )
-Fırına koyup ağzını hiç açmadan 45-50 dak. kadar pişirelim ve soğuyana kadar da ağzını açmayalım
-Bir gece dolapta bekletelim.


Yorumlar

  1. Kübracım ellerine sağlık,nefis olmuş...Son dilimide ben alsam...

    YanıtlaSil
  2. Afiyetle Nursencim gerçekten nefiss,sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder