Ana içeriğe atla

Bulgurlu Ispanak Borani

Borani,

Sarımsaklı yoğurtun eşlik ettiği her yemek bence mükemmel, ıspanağı bir de böyle deneyin derim.

Ispanak Borani

Malzemeler;

-1 kg ıspanak
-1 baş soğan
-1 çay bardağı bulgur
-Zeytinyağ, tuz
-Sarımsaklı yoğurt
-Üzeri için tereyağ (zeytinyağ kullandım) ve kırmızı biber

Yapılışı;

-Ispanakları temizleyip küçük küçük doğrayalım
-Soğanı minik doğrayıp yağda biraz öldürelim
-Ispanak ve bulguru (tuzu unutmayalım) ekleyip orta ateşte ıspanak suyunu çekene kadar pişirelim
-Biraz ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis edelim

Yorumlar

  1. offf nasıl güzel bir yemek olmuş,ellerinize sağlık...çok severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursencim, bulgurlusunu ben de çok sevdim, sevgiler

      Sil
  2. Dün tvde görüp (Antakya mutfağından) etli ve nohutlusunu yaptım. Kocam çok beğendi. Bulgur yerine haşlanmış nohut+et ,ben kıymayla yaptım.
    Ben aslında hindistan cevizi temizleme,kabuğundan dekoratif bir şeytler yapma ve içini Ameerikada marketten aldığımdaki gibi çok kurumamış lezzetiyle yemeyi nasıl başarırım diye gezinirken bir yorumunuzdan geldim. Lütfen bana bu konuyu yazdığınız linki yazar m ısınız?
    teşekkür eve sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzgünüm Nalancım hangi yorum, hangi link anlayamadım, daha açık anlatırsan belki yardımcı olabilirim, sevgiler

      Sil
    2. Sevgili Kübra,kabuklu ,bütün hindistan cevizini evde temizleyip içini kuruttuğunu anlattığın bir yorumdu canım.Blogunda arayıp bulamadımdı da. Sonra kabuğu da içini de hallettim. Kocam kabuğu kesip ağzını düzeltti içini de temizleyip buzdluğa attım. kabuk iyice temizlenince onu saksı veya kavanoz olarak hizmete almayı planlıyorum.Sevgiler.

      Sil
    3. Hallettiğine sevindim, anlayamadım kusura bakma lütfen, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…