10 Mart 2012

Kremalı Sütlaç


Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,

Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...

Kremalı Sütlaç

Malzemeler;

- 1 litre süt
-1,5 çay bardağı pirinç
-1 su bardağı şeker
-1 yk. mısır nişastası
-2 pk. vanilya
-200 ml krema
-Toz fıstık


Yapılışı;

-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim
-Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz)
-Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim
-Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim
-En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım
-Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.


4 yorum:

  1. 35 40 dak kaynatmak zaman ve enerji kaybi.ustelik gereksiz geldi.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asıl bu tarz bir cevap gereksiz. Muhterem yap diye seni zorlayan mı var. Ahkam keseceğine bu tatlı böyle yapılır der kendiö receteni koyarsın. eh bizde bu konuda ne kadar ehil olduğunu anlarız. Hayret ki ne hayret

      Sil
  2. Denedim çok güzel oldu teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Yıllardır yapıyorum.teşekkürler ama cok kaynatmıyorum

    YanıtlaSil

Ispanak Borani