Ana içeriğe atla

Balkabaklı Cheesecake


Balkabağı Herşeye Çok Yakışıyor,,

Cheesecake in her haline bayıldığımı daha önce de söylemiştim, bu tarifi arkadaşımdan aldım, o da harika şeyler yapıyor, denenmiş tarifi alıp yapmak daha kolay, püf noktalarını öğrenince yaparken zorlanmıyorum.
Denizimin Ecesi geldi de onların sevdiği şeylerden hazırladım, cheesecake de onlardan biri, balkabaklı nasıl olur diye merak ediyordum, inanın çok güzel oluyor, Allahım yememem lazımmm ama dayanamıyorum...çok güzel olmuuşş...




Balkabaklı Cheesecake

Malzemeler;
-2 pk. yulaflı büsküvi
-100 gr erimiş tereyağı
-200ml krema
-3/4 çay fincanı şeker
-500 gr labne
-1 çay fincanı kabak tatlısı püresi
-3 tepeleme kaşık mısır nişastası
-3 yumurta
Üzerine kabak tatlısı püresi ve ceviz



Yapılışı;

-Bisküvileri rondoda un haline getirelim
-Erimiş yağ ile iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltıp iyice bastıralım ve dolapta bekletelim
-Labne peyniri, krema ve şekeri iyice çırpalım
-Teker teker yumurtaları ekleyip karıştıralım
-Nişasta ve püreyi ekleyelim
-Kalıba boşaltalım
-Fırının içine ısıya dayanıklı kap ile su koyalım ve fırını(turbo olmayacak)ısıtalım
-180 derecede ısıtılmış fırında önce 30 dak. pişirelim
-Daha sonra ısıyı 160 dereceye indirip 30 dak. daha pişirelim
-Fırını kapatıp iyice soğuyana kadar içinden çıkarmayalım
-Soğuyunca biraz oda sıcaklığında bekletip buzbolabına kaldıralım
-1 gece bekledikten sonra kalıptan çıkaralım
-Üzerine püreyi sürelim ve ceviz ile süsleyelim.

Yorumlar

  1. canım süper gorunuyor ellerıne sağlık harıka

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bu çok leziz bir kek olmuş çok sevdim ve en kısa zamanda denemek istiyorum.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bayıldım en kısa zamanda deneyeceğim üzerindeki balkabağı püresini nasıl yapacağımı anlatabilirmisiniz rica etsem.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.