Ana içeriğe atla


















Özlemişim Bloğumu....

Açıldığının farkında bile değilim, bu aralar sinirimden hiç ilgilenmedim...ayy çok sevindim özlemişim bloğumu...

Bu arada bugünkü mutluluğumu paylaşmadan edemeyeceğim, 15 senedir görmediğim çocukluk arkadaşımı çok sevdiğim güzel yüzlü yüce gönüllü arkadaşımı görmeye gittim, meğer ben onu ne kadar özlemişim, Almanya'ya gelin gidişi içimi acıtmıştı, yaz tatilleri hiç denk gelemediği için bu kadar uzun zaman görüşemedik, eski dostlar, arkadaşlar, gençlikleri bir an gözümde canlanan annelerimizle birlikte beraber büyüdüğümüz Ortaköy'de hep beraber çok güzel bir gün geçirdik,
Sibelcim, canım arkadaşım, dostum, Seda (ablam ellerine sağlık herşey için:) )ve Sevgi ablam, Meltemcim, Güler ve Nezaket teyzem, annem, ablam, Defnoşum ve küçük Eylül bilhassa her ismi tek tek yazdım ki bugünü hiç unutmayayım, dilerim inşallah en kısa zamanda tekrar bir araya geliriz, hepinizi çok seviyorum...

Fıstıklı Mozaik

Malzemeler;

-2 pk. bötibör büsküvi
-1 pk.(200ml) krema
-3 yk. kakao
-1,5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı antep fıstık
-80 gr bitter çikolata
-1,5 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı iri parçalanmış fıstık tozu

Yapılışı;

-Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritelim
-Kakao, süt, şeker, çikolatalı karışımı iyice karıştıralım
-Büsküvileri iyice ufalayalım ve yarım çay bardağı ayıralım
-Bisküvileri ve fıstıkları karışıma ekleyip karıştıralım
-Ayırdığımız büsküvi ve fıstık tozunu karıştırıp cam kalıbın altına yayalım
-Üzerine çikolatalı karışımı yayıp iyice bastıralım
-Üzerini streçleyip bir gece dolapta bekletelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.