17 Mayıs 2009





















Yumuşacık, Islak, Sünger Gibi..

Beslenme için bir kek daha,bu keki yapalı iki gün olmasına rağmen hala yumuşacık ve ıslak ıslak...sonuç, çok beğenildi.

Elmalı Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1,5 bardak şeker
-1/2 bardak yoğurt
-1/2 bardak sıvıyağ
-2 adet elma
-1 pk. vanilya-kabartma tozu
-1,5-2 bardak un
-Çikotala sos (pınarın hazır sosu vardı onu kullandım) veya benmari eritilmiş bir paket çikolata veya 2 yk. kaşığı kakao serpebilirsiniz.

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Yağ, yoğurt ve rendelenmiş elmaları ekleyip çırpmaya devam edelim
-Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek koyalım ve tahta kaşıkla karıştıralım
-Yağlanmış kalıba 2/3 sini boşaltalım, araya çikolata sosunu dolaştırarak dökelim
-Kalan hamuru yavaşca kalıba ekleyelim
-175-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

5 yorum:

  1. kübracım bu ne güzel görüntü böyle tebrikler canım:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler arkadaşım, beğendiğine sevindim...

    YanıtlaSil
  3. sayenizde harika bir elmali kekim oldu:)Yalniz benim benmari usulu erittigim cikolata dipine cöktü neden anlayamadim.ama olsun kek harikayadi.ellerinize saglik.....

    YanıtlaSil
  4. birsey sormak istiyorum bu kek tarcin koysam sizce nasil olurr??Ben en son yorumu yazan kisiyim bu keki bir daha yapacagim ama tarcinida eklemek istyorum ama olurmu bilemiyorum.sizce??? TESEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  5. cevap vermediginiz icin tesekkür ederim...

    YanıtlaSil

Ispanak Borani