Ana içeriğe atla

Browni Bar





















Ara Vermemek Mümkün Değil,

İşler iyice yoğunlaştı, evde dolaplar, çekmeceler... ne varsa devşiriliyor,kızlar zaten yetiyor, birinin sınav telaşı, diğerinin gösteri telaşı, birde baharın verdiği yorgunluk da eklenince bloğu görecek hal kalmadı. Bu barları yapalı onbeş gün oldu, çok şükür kısmet bugüneymiş.


Browni Bar

Malzemeler;


-1 pk. hazır browni kek karışımı
-100 gr tereyağ
-2 bardak un
-1/2 çay fincanı şeker
-2/3 bardak ahududu veya böğürtlen reçeli
-1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

-Kek karışımını üzerindeki tarife göre hazırlayıp bir kenarda bekletelim
-Yumuşak tereyağ, un ve şekeri elimizle yoğurarak ekmek kırıntısı haline getirelim
-Kare borcama yağlı kağıt serelim ve bu karışımın 3/4'ünü boşaltıp bastırarak yayalım
-180 derecede ısınmış fırında 10 dak. pişirelim
-Fırından çıkıp ılınınca kek karışımını üzerine boşaltalım
-Daha sonra reçeli gezdirerek üzerlerine dökelim
-Kenara ayırdığımız kırıntı parçalarını elimizle en üste serpiştirelim
-180 derecede 35-40 dak. pişirelim

Yorumlar

  1. AY RENKLER MUHTEŞEMMM ELLERİNE SAĞLIKKK:)

    YanıtlaSil
  2. Kübracım malum biz çalışan bayanların en büyük sorunları değil mi? yazlık kışlık bana da en zor gelen iş.Geçen hafta o sorun bende de vardı.Sadece akşamları yapabildim.Ancak temizlikle beraber bir haftada bitirebildim. Canım barlar çok lezzetli görünüyor.Tam öğle vakti.Ellerine sağlık.
    Öpüyorum seni ve kızlarını

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Delim beğendiğine sevindim, güzel de olmuştu hani...

    Ebru'cum, yaz gelir ayrı dert kış gelir ayrı dert, çalışınca bu işler bizim için daha da zorlaşıyor, ev hanımları bizden daha dertli :)
    Bizde seni öpüyoruz, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.