Ana içeriğe atla

Ispanak Mücveri




















Teyzemin Ispanak Mücveri,

Aysel teyzem geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bir süredir İstanbul'da, çok korkuttu bizi, zor bir ameliyattan sonra pataloji sonuçları da temiz gelince çok şükür herşey yoluna girdi, kısmetse yarın dönüyor. Bu tarifi ondan öğrendim, çok lezzetli oluyor, denemeniz tavsiye olunur....





















Ispanak Mücveri

Malzemeler:

-1/2 kg ıspanak
-1/2 bardak haşlanmış pirinç (evdeki pilavdan kullandım)
-2 yumurta
-2-3 yk un
-1 baş soğan
-Tuz, karabiber, tavayı ıslatacak kadar sıvıyağ

Yapılışı:

-Temizlenmiş ıspanakları 2 parmak kalınlığında doğrayalım
-Ispanakları süzgece alıp üzerlerinden 1-1,5 litre kadar sıcak su gezdirelim
-Ispanakları sıkıp karıştıracağımız kaba alalım
-Üzerine soğanları yemeklik doğrayalım ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım
-Yağlanmış kızgın tavaya döşeyelim, alt üst çevirip kızarana kadar pişirelim
-Sıcak veya soğuk servis yapalım

Yorumlar

  1. dolapta birsürü ıspanak var. yarın bundan yapayım ben. ellerine sağlık.süperrrr ötesi:)

    YanıtlaSil
  2. Aysel teyzeye geçmiş olsun. Umarım artık iyidir.

    YanıtlaSil
  3. Ispanaklı mücveri hiç denemedim, Moskova'da ıspanağı kolay bulamadığımızdan ıspanakla yapılan her şeyden uzak kaldık..
    Çok lezzetli görünüyor, eline sağlık Kübra abla =)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, “hediyeleşme” üzerine güzel bir etkinliğimiz var, katılmanızı arzu ederim. Ayrıntılar sayfamda, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. İyi dilek ve beğenileriniz için tşk. arkadaşlar, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Allahım nasıl bir görüntü oooooooo.acaba kaçcm.lik bir tavaya yayalım.tşk ederim

    YanıtlaSil
  7. Bizde yumurtalı ıspanak yapılır, yenir, ona mı benziyor acaba tadı, biz soğan yerine pırasa doğrarız. Bir deneyeyim, merak ettim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…