Ana içeriğe atla

Ispanak Mücveri




















Teyzemin Ispanak Mücveri,

Aysel teyzem geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bir süredir İstanbul'da, çok korkuttu bizi, zor bir ameliyattan sonra pataloji sonuçları da temiz gelince çok şükür herşey yoluna girdi, kısmetse yarın dönüyor. Bu tarifi ondan öğrendim, çok lezzetli oluyor, denemeniz tavsiye olunur....





















Ispanak Mücveri

Malzemeler:

-1/2 kg ıspanak
-1/2 bardak haşlanmış pirinç (evdeki pilavdan kullandım)
-2 yumurta
-2-3 yk un
-1 baş soğan
-Tuz, karabiber, tavayı ıslatacak kadar sıvıyağ

Yapılışı:

-Temizlenmiş ıspanakları 2 parmak kalınlığında doğrayalım
-Ispanakları süzgece alıp üzerlerinden 1-1,5 litre kadar sıcak su gezdirelim
-Ispanakları sıkıp karıştıracağımız kaba alalım
-Üzerine soğanları yemeklik doğrayalım ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım
-Yağlanmış kızgın tavaya döşeyelim, alt üst çevirip kızarana kadar pişirelim
-Sıcak veya soğuk servis yapalım

Yorumlar

  1. dolapta birsürü ıspanak var. yarın bundan yapayım ben. ellerine sağlık.süperrrr ötesi:)

    YanıtlaSil
  2. Aysel teyzeye geçmiş olsun. Umarım artık iyidir.

    YanıtlaSil
  3. Ispanaklı mücveri hiç denemedim, Moskova'da ıspanağı kolay bulamadığımızdan ıspanakla yapılan her şeyden uzak kaldık..
    Çok lezzetli görünüyor, eline sağlık Kübra abla =)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, “hediyeleşme” üzerine güzel bir etkinliğimiz var, katılmanızı arzu ederim. Ayrıntılar sayfamda, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. İyi dilek ve beğenileriniz için tşk. arkadaşlar, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Allahım nasıl bir görüntü oooooooo.acaba kaçcm.lik bir tavaya yayalım.tşk ederim

    YanıtlaSil
  7. Bizde yumurtalı ıspanak yapılır, yenir, ona mı benziyor acaba tadı, biz soğan yerine pırasa doğrarız. Bir deneyeyim, merak ettim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.