28 Ağustos 2019

Fırında Biber Dolma

 Bu dolmayı muhakkak yapın, çokkk güzel oluyor, ben de ilk defa yaptım. İnstagramdan bir tarif bu, biber dolma olalı böyle rağbet görmemiştir sanırım, en azından bizim evde öyle oldu. Ben aşağıdaki malzemelerle görsellerdeki kadar dolma yaptım, biberlerim yetmediği için patlıcan ve kapya biber de doldurdum, onlar da çok güzel oldu özellikle kapya süperdi, deneyin derim asla pişman olmayacaksınız.

 Fırında Biber Dolma

Malzemeler;

-Dolmalık biber (patlıcan ve kapya biber de doldurun bence)
-250 gr kıyma
-1/2 su bardağı pirinç
-1/2 su bardağı pilavlık bulgur
-2 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı sıvı yağ, ben zeytinyağ kullandım
-1 yemek kaşığı dolusu biber-domates karışık salça
-1 çay kaşığı kadar karabiber, kırmızı toz biber
-1 tatlı kaşığı dolusu nane
-1 su bardağı sıcak su
-1 domates
Üzerine
-1 yemek kaşığı salça
-1,5 su bardağı kadar sıcak su (tepside dolmaların yarısına kadar gelecek)
-2 yemek kaşığı zeytinyağ


Yapılışı;

-Önce kıymayı geniş bir tavada rengi değişene kadar kavurun, kurutmayın ama
-Yağını ve yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin
-Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin, 1-2 dak kadar çevirin
-Baharatlarını ve tuzunu ekleyin, sıcak suyunu verin 
-Suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin, iç malzemeniz yarı pişmiş olacak
-Ayıklanmış ve yıkanmış biberleri iyice doldurun ve domatesten kapaklar yapın
-Borcama veya derin bir tepsiye dizin
-Salçalı yağlı suyu yapın ve dolmaların üzerine dökün
-180 derecede ısınmış fanlı fırında dolmaları ara ara çevirerek pişirin
-Sanırım 1 saatten fazla piştiler, fırından çıkarıp dolmaları çevirmeyi unutmayın
Afiyetle

1 yorum:

Ispanak Borani