14 Ağustos 2019

Gelin Pastası


Şimdi size çok hafif, çok lezzetli, kekle pasta arası harika bir tarif vereceğim, ben bu tarifi zevkle takip ettiğim sevgili Pelin Chef'den denedim ve çok sevdim.  Trileçe havası var ki ben onu da çok severim, daha doğrusu hafif sütlü tatlıları ayrı bir severim, neyse tarifi yazıp kaçayım, yapım aşamasını Pelin Hn. sitesinden kopyaladım canım yazmak istemedi 😏, bence yapın, pişman olmayacaksınız .


Gelin Pastası

Malzemeler;
Kek için;
-4 yumurta
-1/2 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 pk vanilya
Islatmak için;
-2,5 su bardağı süt (500 ml)
-1/2 su bardağı şeker
-1/2 pk vanilya
Kreması için;
-4 su bardağı süt
-1/2 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 yumurta sarısı
-1/2 pk vanilya
Üzeri için;
-1 su bardağı hindistan cevizi

 Yapılışı;

-Kekini hazırlamak için oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarıyla sarılarını ayrı ayrı karıştırma kaplarına alın. Dikkatli ayırın, yumurta aklarına yumurta sarısı hiç bulaşmamalı
-Önce yumurta aklarına şekerin yarısını ilave ederek iyice çırpın. Karışım kar gibi olup, kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpmalısınız
-Sonra yumurta sarılarını kalan şeker ve vanilyayla birlikte 3-4 dakika mikserin yüksek devriyle çırpın. Yumurta sarılı karışıma çırptığınız yumurta aklarının yarısını koyup, kaşıkla alttan üste doğru alarak hafifçe karıştırın. Unu da ilave edip hafifçe karıştırın. En son kalan yumurta aklarını aynı şekilde karıştırın. Homojen bir karışım olunca (çok da karıştırmayın ki yumurta akları sönmesin) pişireceğiniz kaba boşatıp üzerini düzeltin
-Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Benimki yaklaşık 30 dakika sürdü. Fırından almadan önce kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin
-Kekinizi fırından alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada sütlü şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemeleri olan, süt, vanilya ve şekeri derin bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın (şerbet soğuk olarak hazırlanıp herhangi bir ısıtma işlemi yapılmamakta). Soğuyan kekinizin üzerine sütlü şerbeti eşit bir şekilde dökün. Kekin şerbeti iyi çekmesi için kürdanla delikler açabilirsiniz. Keki şerbetini iyice çekene kadar buzdolabına kaldırın.
-Kremasını hazırlamak için vanilya dışındaki malzemeleri tencereye koyup tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Tercihen mikserle kremayı yüksek devirde iyice çırpın. Vaktim yok diyorsanız bu kısmı atlayabilirsiniz
-Kremayı şerbetini emen kekin üzerine eşit bir şekilde döküp üzerine hindistan cevizi serpin. Tekrar buzdolabına kaldırıp iyice soğutup servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani