15 Ekim 2018
Muhammara
Muhammara, ilk defa yaptığım ve yediğim, çokkk beğendiğim, bu zamana kadar neden denemedim dediğim harika bir lezzet. Farklı yapılış tarzları var, ben közlenmiş biber ile yapılanı tercih ettim, köz kokusunu ve tadını çok severim, daha bitmeden biberleri közleyip hazırladım bile tekrar yapacağım tabii ki, denemenizi isterim. Afiyetle.
Muhammara
Malzemeler;
-4 adet közlenmiş soyulmuş kapya biber
-3 dilim bayat ekmek içi
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 temek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı acı biber (acısı size kalmış sevmeyen koymayabilir)
-1 diş sarımsak
-1 su bardağı kadar ceviz
-2 yemek kaşığı nar ekşisi
-1/4 adet limon suyu
-1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ
-Tuz
Yapılışı;
-Bütün malzemeleri rondodan geçirin
-Tadını kontrol edin, tuzu yağı limonu eksikse ekleyebilirsiniz
-Rondonuz yoksa biberleri minicik doğrayıp diğer malzemeleri döverek birbirine karıştırabilirsiniz
-Ben ceviz ve nar ekşisi ile süsleyip servis ettim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder