6 Ekim 2018

İsveç Keki

 İlkaycım bizim için elmalı tarçınlı İsveç keki yapmıştı, pamuk gibi çok lezzetli olmuştu, tabii ki fotoğraflarını çekip tarifini de aldım, çok pratik, deneyin derim, afiyetle.

 İsveç Keki
Malzemeler;

-200 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1 bardak şeker
-4 yumurta
-1 limon kabuğu rendesi
-2 bardak un
-1'er pk. vanilya ve kabartma tozu
-4 adet dilimlenmiş elma
-1,5 çay kaşığı tarçın
-2 tatlı kaşığı şeker

 Yapılışı;
-Şeker ile yağı iyice çırpın 
-Yumurtaları ekleyip iyice çırpın
-Diğer tarafta şeker, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir araya getirin
-Kuru malzemelerle ıslakları spatula ile karıştırarak birleştirin
-Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın
-Üzerine elma dilimlerini yerleştirin
-Tarçın ile şekeri karıştırıp elmaların üzerine serpin
-175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dak. kadar pişirin
-Soğuyunca isterseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Muhammara