Ana içeriğe atla

Ali Nazik Kebabı

 Patlıcanla yapılan bütün yemekler gözüm başım üstüne 😍, patlıcan sevmeyen insan da vardır ama nasıl sevilmez bunu da anlamam açıkçası, neyse Ali Nazik kebabını nasıl yaptım kısaca anlatayım sizlere, bu arada bu kebabın altına pide konmaz ama Arda Türkmen sayesinde pideli denedim ve çok beğendim, hem doyurucu, hem çok lezzetli, hem de alttaki tereyağlı kıtır pidenin de katılımıyla kısaca müthiş oldu, deneyin derim.

 Ali Nazik Kebabı

Malzemeler;
-4-5 adet közlenmiş ve ayıklanmış patlıcan
-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
-1 diş sarımsak
-Tuz, tereyağ, zeytinyağ

-1/2 adet bayat ramazan pidesi
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1-2 yemek kaşığı zeytinyağ

-400 gr kadar kıyma
-1 baş soğan
-2 adet sivri biber
-1 diş sarımsak
-2 adet doğranmış domates
-1 tatlı kaşığı salça
-Tuz, karabiber, pul biber
-Sıvıyağ

Yapılışı;
-Öncelikle kıymalı kısmı hazırlayalım
-Karnıyarık içi hazırlar gibi yapıyoruz
-Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım
-Kıymayı biraz sıvıyağ ile suyunu salıp çekene kadar kavuralım, daha sonra soğan, sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyelim
-Biber ve soğanı biraz öldürüp domates ve salçayı ekleyelim
-2-3 dak pişirdikten sonra baharatları ekleyip altını kapatalım
-Pideleri minik doğrayalım, erimiş tereyağ ve zeytinyağ karışımına ekleyip ocakta 3-4 dak çevirelim
-Diğer tarafta bir tencerede ısınan yağ karışımına doğranmış köz patlıcanı, rende sarımsağı ekleyip 2-3 dak çevirelim, tuzunu koyup altını kapatalım, 1-2 dak sonra yoğurdunu ekleyip iyice karıştıralım
-Birleştirme zamanı, tabağımızın alt kısmına pideleri, ortaya patlıcanlı karışımı, en üstede kıymalı karışımı yayalım, istediğiniz gibi süsleyin ve servis edin
-Arzu ederseniz üzerine biberli yağ yakıp gezdirebilirsiniz, ben yapmadım.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…