Ana içeriğe atla
Tiramisuuu, bizim evde sevilen, hafif, yapımı kolay bir İtalyan lezzeti, yılbaşı akşamı için yapmıştım.
Bulduğum her farklı tiramisu tarifini deniyorum, bu da bir İtalyan sitesinden denendi, ben beğendim, denemeniz tavsiye olunur
 
 Tiramisu

Malzemeler;

-22 adet kedidili bisküvi
-2 adet yumurta
-300 gr mascarpone veya labne peyniri
-2/3 küçük çay bardağı şeker
-1 pk. krema (200ml)
-1 pk.vanilya
-2 tatlı kaşığı dolusu granül kahve( nescafe)
-1 su bardağı ılık su
-Kakao
 Yapılışı;

-Öncelikle kahveyi geniş bir kase içinde ılık su ile eritelin
-Yumurtaların sarısı ile akını ayırın
-Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile köpük haline gelene kadar mikserle iyice çırpın, öyle bir hal almalı ki kaseyi ters çevirseniz dahi dökülmemeli
-Diğer tarafta kremayı koyulaşana kadar iyice çırpın
-Fazla kap kirlenecek ama sonuca değer, başka bir kasede yumurta sarısı, şeker, vanilya ve peyniri çırpın
-Şimdi bir araya getirelim hepsini, mikseri bir tarafa bırakıp tahta kaşığa geçiyoruz ve önce krema ile peynirli karışımı birbirine katıyoruz, sonra yumurta beyazını ekliyoruz, hep aynı yönde hafif hafif karıştıralım ki yumurta beyazlarının havası sönmesin
-Kare veya dikdörtgen küçük borcam kalıp kullanabilirsiniz, ben kelepçeli kare bir kalıp kullandım
-Bisküvileri kahveli karışıma batırıp  2 - 3 tur döndürdükten sonra kalıba bir sıra dizin (içinde sakın bırakmayın, dağılıp kötü bir hal alır)
-Üzerine sosun yarısını döküp yayın
-Tekrar ıslatılmış bisküvileri dizin ve üste kalan sosu döküp her tarafa yayın
-Bir gece buzdolabında dinlendirin, biz acele edip 2 saat sonra kestiğimiz için resimlerden de anlaşılacağı gibi tam toparlanmadı ve kenarlardan aktı
-Servis etmeden üzerine bol kakao serpin, afiyetle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…