6 Aralık 2017

Ispanak Köftesi


Ispanağın en şahane hallerinden biri,ister ara sıcak olarak, ister meze olarak, et yemeklerinin yanına hatta çay saatlerine bile çok yakışacak bir köfte tarifi, Arda Türkmen'in tarifi, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum, şimdiden afiyet olsun...



Ispanak Köftesi

Malzemeler;

-Yarım kilo kadar ıspanağın yaprakları
-1 baş rendelenmiş soğan
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 yumurta
-1 su bardağı rende kaşar peyniri
-1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
-1 su bardağı un
-Tuz, karabiber
-Kızartmak için sıvı yağ, 1 yumurta akı, galeta unu


Yapılışı;

-Tereyağını eritip soğanı içinde biraz çevirin
-Yemeklik doğradığımız ıspanağı ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte çevirin
-Unu katıp ocağın altını kapatın ve unu ıspanağa iyice yedirin
-Ilınınca yumurtayı ekleyin ve karıştırın
-Tuz ve karabiber ekleyin ( tuza dikkat, peynirin tuzu da var, fazla olmasın)
-Soğuyunca peynirleri ekleyin ve elinizle hırpalamadan karıştırın
-Cevizden büyük toplar hazırlayın
-Derin bir kızartma tavasında yağı kızdırın, bol kızgın yağda kızarırsa yağ çekmiyor, aman sık çevirin yanmasınlar
-Topları önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp kızartın ve kağıt havlu üzerine alın, biraz ılınınca servis yapın, afiyetle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yoğurtlu Enginar Salatası