8 Nisan 2017

Karnabahar Kızartma

Karnabaharı birde böyle deneyin, çok lezzetli oluyor. afiyetle...

Karnabahar Kızartma

Malzemeler;

-1 küçük karnabahar
-2 adet yumurta
-2-3 yemek kaşiğı un
-1 küçük çay bardağı süt
-Tuz. karabiber 
-Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için;
-4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
-2-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 diş dövülmüş sarımsak
-4-5 dal dereotu
-Tuz


Yapılışı;

-Karnabaharı biraz diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim
-Un, yumurta, süt, tuz ve karabiber ekleyip elimizle hırpalamadan karıştıralım
-Kızgın yağda kızartalım
-Hazlu kağıt üzerine alıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına yerleştirelim
-Üzerine yoğurtlu sosunu hazırlayıp dökelim (ben yiyeceğimiz kadarını sosladım, kalanını dolaba kaldırdım, ertesi gün tekrar soslayıp tükettik, soğuk hali bile güzeldi)
Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani