Ana içeriğe atla

Oreolu Cheesecake


Cheesecake denilince akan sular duruyor, her halini denemek istiyorum. Oreolu cheesecake, adı gibi görüntüsü de pek havalı, farklı çeşitleri ile cheesecake denemelerine devam, bu arada merak edenler için çok güzel olmuştu :))

Oreolu Cheesecake,

Malzemeler;

Taban için,
-25-30 adet oreo bisküvi (veya 2 pk. eti kakaolu bisküvi)
-50-60 gr. tereyağ
Üzeri için,
Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı
-600 gr labne(süzgeçe 2-3 kat kağıt havlu yayın ve peynirleri üzerine koyup süzün)
-1 pk. krema (200ml)
-3 adet yumurta
-3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
-2/3 su bardağı şeker
-80 gr benmari eritilmiş beyaz çikolata(bir kaseye koyup kaynayan suyun buharında karıştırarak eritin)
-20 adet oreo bisküvi


Yapılışı;

-Öncelikle tabanı için tereyağı eritin
-Bisküvileri rondoda un haline getirin ve tereyağ ile iyice karıştırın
-22 cm. kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve bisküvileri üzerine yayıp iyice bastırın
- Buzdolabında bekletin
-Fırını 180 derecede ısıtın ve fırının içine ısıya dayanıklı kapta sıcak su koyun
-Krema ile peynirleri iyice çırpın
-Şekeri ekleyin ve eriyene kadar tekrar çırpın
-Erimiş çikolatayı ekleyin ve çırpın
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın
-En son nişastayı ekleyin ve çırpın
-Karışımı kalıba boşaltın, üzerine oreoları istediğiniz gibi parçalayıp batırın ve fırına koyun
-25 dak. sonra ısıyı 160 dereceye indirin, 30 dak. daha pişirin ve  kontrol edin,
şayet kenarları sabit ortası sallanıyorsa pişmiş demektir, fırını kapatın ve 5 dak sonra fırında çıkarın
-Bıçak yardımı ile keki kalıbın kenarlarından ayırın ki soğurken çatlamasın 
-Oda çıcaklığına geldiğinde buzdolabında kalıptan çıkarmadan 1 gece dinlendirin.
Afiyetle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…