14 Şubat 2016

Kereviz Çorbası


Kereviz sever birisi olarak tabii ki bu çorbayı denemenizi istiyorum, bizim evde kabul gördü ve yeniden yapılacak...

Kereviz Çorbası

Malzemeler;

-2 adet patates
-1 büyük veya 2 orta boy kereviz
-1 tatlı kaşığı un
-Biraz sıvı, biraz tereyağ
-Karabiber, tuz
-1/2 limon 
-4-5 bardak sıcak su (kıvama göre tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz)
 

Yapılışı;

-Kerevizi ayıklayıp küp doğrayalım ve limonlu suda kararmaması için bekletelim
-Patatesleri ayıklayıp küp doğrayalım
-Yağları tencereye koyup patatesleri içine atalım ve yağda bir iki dakika çevirelim
-Üzerine 4-5 bardak sıcak su ekleyelim
-Kerevizleri de katıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim
-Unu hafif sulandırıp çorbaya ekleyelim
-Çorbayı blendırdan geçirip biraz kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirelim
-Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım
-İsterseniz üzerine tereyağında pul biber yakıp dökebilirsiniz, tabii ki ilk yağını daha azaltarak koymanız gerekir.

2 yorum:

  1. Sitenizdeki tarifler ve açıklaması oldukça güzel ben de sizleri siteme davet ediyorum.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/

    YanıtlaSil

Ispanak Borani