Ana içeriğe atla

Beyaz Çikolatalı Cheesecake


Keyifli Bir Pazar İçin,

Hepimiz çokkk sevdiğimiz için, değişik versiyonları ile illede cheesecake diyoruz, bu seferki beyaz çikolatalıydı ve çok güzeldiii :)

Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler;

Tabanı için;
-1 pk. burçak büsküvi
-60-70 gr erimiş tereyağı 

-1 avuç kavrulmuş fındık


Kreması için;
-200ml krema
-3/4 çay fincanı şeker
-600 gr labne
-80-100 gr beyaz çikolata (rondodan geçirelim, çok un gibi olmasın)
-3 tepeleme kaşık mısır nişastası
-3 yumurta 


Üzerine

-1/2 pk. krema (100ml)
-100gr beyaz çikolata
-Süsleme çikolataları 
 

Yapılışı;

-Bisküvileri ve fındıkları rondoda un haline getirelim
-Erimiş yağ ile iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serilmiş 20-22 cm kelepçeli kalıba boşaltıp iyice bastıralım ve dolapta bekletelim
 
-Fırının içine ısıya dayanıklı kap ile sıcak su koyalım ve fırını 180 derecede (turbo olmayacak)ısıtalım
-Labne peyniri, krema ve şekeri iyice çırpalım
-Teker teker yumurtaları ekleyip karıştıralım
-Nişasta ve ve çikolatayı ekleyelim
-Kalıba boşaltalım 

-Isınmış fırında önce 30 dak. pişirelim
-Daha sonra ısıyı 160 dereceye indirip 20 dak. daha pişirelim (Kekin ortası kalıbı salladığınızda hareket ediyor, kenarları sabitse pişmiş demektir)
-Fırını kapatıp iyice soğuyana kadar içinden çıkarmayalım (Fırını kapatıktan 5-6 dak. sonra kekin etrafını kalıptan ayırmak için bir bıçak yardımı ile zedelemeden geçelim, çatlamaması için bir önlem diyebiliriz)
-Soğuyunca biraz oda sıcaklığında bekletip buzbolabına kaldıralım
-1 gece bekledikten sonra kalıptan çıkaralım
-Üzerine, kremayı ısıtıp içinde beyaz çikolatayı eritelim, soğumaya yakın kekin üzerine dökelim

-Servis etmeye yakın süsleyelim




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…