1 Şubat 2015

Boşnak Tatlısı

Boşnak Tatlsı,,,

Şerbetli tatlılara çok meraklı olmasam da (Şekerpare hariç :)) ) bu tatlıyı denemenizi tavsiye ediyorum, ev halkı tarafından beğenildiğini söylemeliyim, iç harcı tatlıya farklı bir lezzet veriyor, afiyetle..

Malzemeler;

-1 pk. tereyağ (margarin de olur)
-3 yumurta sarısı
-Bir tutam tuz
-Aldığı kadar un
-Ayrıca üzeri için bir yumurta sarısı
-1 pk. kabartma tozu
İç Harç;
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Şerbet;
-3 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
-1/4 limon suyu

Yapılışı;

-Önce şerbeti ocağa koyup kaynatalım, indirmeden önce limonu sıkıp altını kapatalım
-Eritilip soğutulmuş yağın içine yumurta sarısı ve tuzu ekleyip elimizle bir karıştıralım
-Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
-Diğer tarafta iç harç malzemelerini karıştırıp hazırlayalım
-Avuç içinde açtığımız ceviz büyüklüğündeki hamurun arasına iç harçtan koyup kapatalım
-Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Fırından çıkıp ılınınca üzerine ılık şerbeti döküp bir gece bekletelim (şerbeti daha iyi çekiyor)
-Süsleyip servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani