Ana içeriğe atla

Tas Kebabı-Hünkar Beğendi


Ramazan Ayında Muhakkak Yaptığım Bir Yemek,

Ramazan ayı geldimi ilk aklıma gelen yemeklerden biridir hünkar beğendi, biraz uğraştırır ama yemesi çok keyiflidir, mübarek ay bizde yenen tek sebze patlıcan diyebilirim o kadar sevilir yani, resim pek iyi değil, aceleyle bu kadar oldu :)

Tas Kebap için;

-500 gr. dana kuşbaşı
-3 adet yeşil sivri biber
-1 adet kırmızı kapya biber
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-3 adet domates
-1 yk. salça
-Karabiber, tuz, kekik
-Tereyağ, sıvıyağ (ölçü size kalmış, ben 2 yk. tereyağ, 1-2 yk. zeytinyağ kullandım)
-1/2 su bardağı sıcak su

Yapılışı;

-Etleri bir tencere koyup kendi suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim
-Suyunu tam çekmeden tereyağ ve sıvıyağını katıp karıştıralım
-Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı, doğranmış biberleri ekleyip soğan ve biberler sönünceye kadar 2-3 dak. ara ara karıştırarak pişirelim
-Daha sonra kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip biraz karıştıralım
-Baharatlarını ve suyunu verip kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirelim

Hünkar Beğendi için;

-7-8 adet kemer patlıcan
-1,5 su bardağı ılık süt
-3 yk. un
-1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
-2 yk. tereyağ, 1 yk.zeytinyağ
-Tuz, karabiber

Yapılışı;

-Patlıcanları öncelikle közleyip güzelce soyalım
-Yağları bir tencereye alıp kızdıralım, unu ekleyip köpürene kadar kavuralım
-Patlıcanları küçük doğrayıp ekleyelim ve 5-6 dak. ezerek kavuralım
-Sütünü verirken sürekli karıştıralım, kıvama gelince (koyuca muhallebi kıvamı gibi) kaşar peyniri ve baharatları ekleyelim
-Kaşarı iyice yedirdikten sonra altını kapatalım
-Beğendiyi servis tabağına ortasını biraz çukurlaştırarak yayalım ve üzerine tas kebabından koyup servis edelim.

Yorumlar

  1. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem www.anuntul-galben.ro ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  2. Kübra Hanım size ulaşabileceğimiz bir mail adresi var mıdır acaba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…