1 Haziran 2014

Pazılı Kiş


Eskilerden Hatırlatma,

Bu kiş tarifini daha önce paylaşmıştım, unutulmaması gereken bir tarif olduğu için hatırlatmadan edemedim, bizim favorilerimizden, eminim sizde çok seveceksiniz.





Pazılı Kiş

Malzemeler:

Hamur
-1,5-2 bardak un
-1/2 paket margarin veya tereyağ (125gr)
-1 yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı soğuk su
-Tuz
İç Malzeme
-1 bağ pazı
-2-3 yk sıvıyağ
-1/3 bardak süt
-1 pk krema
-100-150 gr beyaz peynir
-1 yumurta
-Tuz
-Üzerini örtecek kadar rende taze kaşar

Yapılışı:

-Yumuşak yağ, yumurta sarısı, su, tuz ve unu iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim
-Bu hamuru 20-25 dak. dolapta bekletelim
-Temizleyip doğradığımız pazıları az tuz ekleyip sıvı yağda çevirelim
-Suyunu çektikten sonra soğuması için bekletelim
-Süt, beyaz peynir, krema ve yumurtayı çırpalım
-Dolaptaki hamuru merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirelim
-Kenarlarını yükseltelim ve ortasını çatalla delelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
-Pişen hamur soğuduktan sonra üzerine önce pazıları yayalım sonra kremalı karışımı dökelim
-Rende kaşarı en üste serpelim 170 derecede pişirelim
-Ilık servis yapalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani