8 Kasım 2013

Avakado Ezmesi


Merakımı Giderdim Çok Şükürr:))

Uzun zamandır denemek istediğim bir tariftir avakado ezme, nihayet diyelim, yapabildim çok şükür..
Bir daha yapar mıyım??? Sanmıyorum, bana hitap etmedi, kendine has ağıza gelen hafif bir acılığı var, biber acısı gibi değil değişik bir acılık tarif edemedim şimdi, neyse sevenlere afiyet olsun... 

Avakado Ezmesi

Malzemeler;

-2 iyice olgunlaşmış yumuşamış avakado
-1 diş sarımsak
-1 avuç ceviz (iri doğranmış)
-Zeytinyağ, tuz
-2-3 damla limon
-Karabiber

Yapılışı;

-Avakadoları yıkayıp ikiye bölelim ve çekirdeklerini çıkaralım
-Kaşık yardımıyla kabuklarından ayırıp çatalla ezelim
-Dövülmüş sarımsak, ceviz ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım
-Ekmek üstünde veya meze olarak kullanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. ne yalan söyliyim avokado çok bilmediğim bir tat.Bir kaç kez anca yedim.Tatlıda tuzluda her şeyde kullanıyorlar.Göruntüsü güzel değişik bir tat olsun diye deneyebilirim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Sinkonta