Ana içeriğe atla

Çikolatalı Çatlak Kurabiyeler


Denendi ve Beğenildi

Bu kurabiyeleri Defne için yaptık, yaptık diyorum çünkü Defnem de yardım etti. Ben dahil hepimiz çok beğendik, tavsiye olunur.

Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler;

-2 pk. (160 gr) bitter çikolata
-100 gr tereyağ
-1 yumurta
-3/4 su bardağı şeker
-1 bardakdan biraz fazla  un
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 tutam tuz
-1/2 bardak iri kırılmış fındık
-1/2 bardak damla çikolata (damla çikolatalar 2 renkliydi)

Yapılışı;

-Tereyağını eritelim ve altını kapatım, çikolataları kırıp içine atalım, karıştırarak eritelim
-Sonra çırpma kabına alıp yumurtayı ekleyip iyice çırpalım
-Şekeri ekleyip karıştıralım
-Elenmiş un, vanilya ve k. tozunu ekleyip çırpalım
-Tuz, fındık ve çikolatayı katıp karıştıralım
-Hamur yoğurulmayacak ele yapışacak kadar cıvık, mikserle çırpılmayacak kadar katı olacak
-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla aralıklarla hamurları top şeklinde dağıtalım
-Hamurlar sıcağa girince yayılıyorlar
-150 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dak. pişirelim
-Soğuyunca tepsiden alıp servis yapalım ( ılık ılık çok güzel oluyor)

Yorumlar

  1. nefis görünüyor arkadaşım
    kızının da senin de eline sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, oldu olduu:))

    YanıtlaSil
  3. Kübracım ellerinize sağlık, kurabiyeler nefis görünüyor:).
    Merak ettim, soğuyunca kıtır kıtır mı oluyor bu kurabiyeler yoksa hafif yumuşak mı?
    Sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlaSil
  4. Ahh çayımın yanınada pek yakışırlardı..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Aslıcım teşekkür ederim, ne kıtır ne de yumuşak oluyor tam kıvamında yani, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Melihacım teşekkürler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.