26 Kasım 2012

Soğanlı Tart-Vişneli Kek

Bir Çay Masası Daha,,,

Eşimin kuzenleri ile güzel bir pazar geçirdik, ogün için hazırladıklarımdan 3 tarifi ekliyorum bloguma, soğanlı tartı denemenizi isterim, ben ve minik Zeynep çok sevdikk...


Soğanlı Tart

Malzemeler;

-200 gr un (2 bardak kadar kullandım)
-40 gr yumuşamış tereyağ (ben 3 yk. kullandım)
-1 çay bardağı yoğurt
-Tuz
İçi;
-1/2 kg. kırmızı soğan (yarım ay doğranmış)
-2-3 yk. zeytinyağ
-2 yumurta
-200 ml. krema
-5-6 dal maydanoz
-1 çay kaşığı kekik
 -1 bardak rende kaşar

Yapılışı;

-Hamur malzemelerini iyice yoğurup kulak memesi bir hamur yapalım
-Hamuru streçle kaplayıp dolapta yarım saat bekletelim
-Soğanları yumuşayıncaya kadar yağda çevirelim
-Kalan malzemeleri iyice karıştıralım
-Hamuru yağlı kağıt serilmiş kalıba yayalım
-Üzerine soğanları ve en üste sosunu dökelim
-180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirelim
-Sıcak servis yapalım
Vişneli Kek

Malzemeler;

-1 bardak dondurulmuş vişne (bizim ağacın vişnelerini yazdan dondurucuya atmıştım ben,süperlerdi)
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 bardak şeker
-4 yumurta
-2 yk kakao
-1 pk vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk (80gr) bitter çikolata
-1 bardak süt
-1,5 bardak un

Yapılışı;

-Yağ ile şekeri iyice çırpalım
-Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim
-Çikolatayı benmari eritelim
-Karışıma un, kakao, k.tozu, vanilya ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştıralım
-En son sütü koyup tüm malzemeyi tekrar karıştıralım
-Yağlanıp unlanmış kalıba hamıru boşaltalım
-Üzerine vişneleri serpiştirelim
-160 derecede ısıtılmış fırında 45 dak pişirelim



Kabak Salata

Malzemeler;

-1 kg kabak
-1 bardak dövülmüş ceviz
-3 diş sarımsak
-1 bardak süzme yoğurt
-1/2 demet dereotu
-Sıvıyağ, tuz

Yapılışı;

-Kabakları soyup rendeleyelim
-Suyunu sıkarak tencereye koyalım, sıvıyağda sularını çekene kadar kavuralım
-Soğuyunca dövülmüş sarımsak, ceviz, yoğurt, tuz ve dereotunu koyup iyice karıştıralım
-1-2 saat bekletip servis yapalım

Diğerleri...

*Portakallı Yalancı Tavuk Göğsü
*Peynirli Börek
*Nevrişimin Z. Dolmaları

22 Kasım 2012

Kereviz Dolması


Annemin Süper Kereviz Dolmaları

Çok beğendim, süperdi gerçekten ellerine sağlık annem, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...

Kereviz Dolma

Malzemeler;

-5 adet kereviz
-1/2 kg. kadar kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-2 baş soğan
-2 diş sarımsak
-5-6 sap maydanoz
-1 yk. salça
-Kimyon, karabiber, tuz
-Sıvıyağ, limon
-Kereviz sapları
Yapılışı;

-Kerevizleri ayıklayıp ikiye bölelim, bol limonlu suya atalım ki kararmasın
-Diğer malzemeleri karıştırıp dolma iç harcını hazırlayalım, harcı yoğururken biraz su eklemeyi unutmayalım ki harç pişince sertleşmesin
-Kerevizleri oyup içlerini harçla dolduralım
-Sığ bir tencereye dizip üzerine bir bardak kadar su ve biraz yağ gezdirelim
-Oyduğumuz kereviz içlerini kapak yapalım ve kereviz saplarını üstlerine atalım
-Pirinçler pişinceye kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim.