Ana içeriğe atla

Soğanlı Tart-Vişneli Kek

Bir Çay Masası Daha,,,

Eşimin kuzenleri ile güzel bir pazar geçirdik, ogün için hazırladıklarımdan 3 tarifi ekliyorum bloguma, soğanlı tartı denemenizi isterim, ben ve minik Zeynep çok sevdikk...


Soğanlı Tart

Malzemeler;

-200 gr un (2 bardak kadar kullandım)
-40 gr yumuşamış tereyağ (ben 3 yk. kullandım)
-1 çay bardağı yoğurt
-Tuz
İçi;
-1/2 kg. kırmızı soğan (yarım ay doğranmış)
-2-3 yk. zeytinyağ
-2 yumurta
-200 ml. krema
-5-6 dal maydanoz
-1 çay kaşığı kekik
 -1 bardak rende kaşar

Yapılışı;

-Hamur malzemelerini iyice yoğurup kulak memesi bir hamur yapalım
-Hamuru streçle kaplayıp dolapta yarım saat bekletelim
-Soğanları yumuşayıncaya kadar yağda çevirelim
-Kalan malzemeleri iyice karıştıralım
-Hamuru yağlı kağıt serilmiş kalıba yayalım
-Üzerine soğanları ve en üste sosunu dökelim
-180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirelim
-Sıcak servis yapalım
Vişneli Kek

Malzemeler;

-1 bardak dondurulmuş vişne (bizim ağacın vişnelerini yazdan dondurucuya atmıştım ben,süperlerdi)
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 bardak şeker
-4 yumurta
-2 yk kakao
-1 pk vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk (80gr) bitter çikolata
-1 bardak süt
-1,5 bardak un

Yapılışı;

-Yağ ile şekeri iyice çırpalım
-Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim
-Çikolatayı benmari eritelim
-Karışıma un, kakao, k.tozu, vanilya ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştıralım
-En son sütü koyup tüm malzemeyi tekrar karıştıralım
-Yağlanıp unlanmış kalıba hamıru boşaltalım
-Üzerine vişneleri serpiştirelim
-160 derecede ısıtılmış fırında 45 dak pişirelim



Kabak Salata

Malzemeler;

-1 kg kabak
-1 bardak dövülmüş ceviz
-3 diş sarımsak
-1 bardak süzme yoğurt
-1/2 demet dereotu
-Sıvıyağ, tuz

Yapılışı;

-Kabakları soyup rendeleyelim
-Suyunu sıkarak tencereye koyalım, sıvıyağda sularını çekene kadar kavuralım
-Soğuyunca dövülmüş sarımsak, ceviz, yoğurt, tuz ve dereotunu koyup iyice karıştıralım
-1-2 saat bekletip servis yapalım

Diğerleri...

*Portakallı Yalancı Tavuk Göğsü
*Peynirli Börek
*Nevrişimin Z. Dolmaları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…