Ana içeriğe atla

Sulu Köfte ve Domatesli Pilav


Merhaba ,

Bu aralar bloğumu güncellemek için vakit bulamıyorum, ev yoğun, iş yoğun, bir de diyetteyim her zaman ki gibi kısacası blog bir kenarda duruyor. Bu gün hazır evdeyken bir şeyler eklemek istedim, fazla uzatmadan yazıp kaçayım hemen....

Bulgurlu Sulu Köfte

Malzemeler;

-250-300 gr. kadar kıyma
-1 çay bardağı pilavlık bulgur
-2 adet patates
-1 adet havuç
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet biber
-1 yk. salça
-Karabiber, kimyon, tuz


Yapılışı;

-Bulgurları sıcak su ile biraz şişirelim
-Kıyma, bulgur, karabiber, kimyon ve biraz tuz ile köfteyi yoğuralım ve küçük toplar yapalım
-Soğanı yemeklik doğrayalım doğranmış biberlerle beraber sıvı yağda çevirelim, salça ve doğranmış sarımsakları ekleyip biraz karıştıralım
-Üzerine 2-3 bardak kadar sıcak su koyalım (ben çok sulu sevmiyorum)
-Kaynayınca köfte ve doğranmış havuçları ekleyelim
-5 dakika kadar pişirip doğranmış patatesleri ekleyelim
-Üzerlerine tuz ve karabiber serpelim
-Patates ve havuçlar yumuşadığı zaman altını kapatalım ve üzerine doğranmış maydanoz serpelim



Taze Soğanlı-Domatesli Pilav

Malzemeler;

-2 bardak pirinç
-3 adet domates
-10 sap taze soğan
-2 yk. tereyağ
-Zeytinyağ
-Tuz, karabiber
-2 bardak sıcak su


Yapılışı;

-Soğanları minik doğrayıp zeytinyağ da çevirelim
-Rendelenmiş domates ve tereyağını ekleyip karıştıralım
-2-3 dak. kaynadığı zaman sıcak suda yıkanmış pirinçleri ve tuzunu ekleyelim
-2-3 dak. kadar daha çevirip suyunu ve karabiberini verelim
-Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim
-Altını kapatıp kapağını açmadan 10 dak. dinlendirelim
-Hırpalamadan karıştırıp servis edelim.

Sedef İybar'ın tarifi 

Yorumlar

  1. Nefis biryemek olmuş..Köftede,pilavda bir harika..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, lezzetleri de güzeldi...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.