22 Mayıs 2012

Enginarlı Pilav


Resim felaket kötüydü oynaya oynaya anca bu kadar oldu, enginarlarım bu kadar kararmamıştı oysa...Bir daha akşam kötü bir ışıkta resim çekmemeliyim...

Enginarlı Pilav

Malzemeler;

-3 adet enginar
-1,5 su bardağı pirinç
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1/2 demet dereotu
-2,5-3 bardak kadar sıcak su (pirincine bağlı)
-Tuz, yağ

Yapılışı;

-Enginarları küp doğrayıp limonlu suda bekletelim
-Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp hafif kavuralım
-Pirinci ekleyip 2-3 dak. kavuralım
-Suyunu ve tuzunu ekleyelim
-En son enginarları ekleyip kısık ateşte iyice çekene kadar pişirelim
-Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu üzerine serpelim
-15-20 dak. demlendirelim, pirinçleri ezmeden karıştırıp servis edelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani