Ana içeriğe atla

Böğürtlenli Cheesecake


















Kahvaltının Tatlısı Cheesecake Oldu...

Kahvaltının kapanışını cheesecake ile yapalım dedim ama o kadar yedik ki ona sıra gelmedi, ikindi kahvesinin yanına eşlik etti kekim, cheesecakeke zaten bayılırım buda çok güzel olmuştu, denemenizi tavsiye ederim.

Böğürtlenli Cheesecake

Malzemeler;

Tabanı
-1 pk. eti burçak (toz haline getirilmiş)
-100 gr tereyağ
-1/2 bardak fındık (toz halinde)
-1/2 çay kaşığı tarçın
Kreması-600 gr krema peyniri
-1,5 bardak şeker
-1 pk. krema
-4 yumurta
-1 pk. vanilya
-5 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

-1 bardak böğürtlen (mecburen dondurulmuş)




















Yapılışı;
-Erimiş tereyağ, bisküvi, fındık ve tarçını iyice karıştırıp kelepçeli kalıba bastırarak döşeyelim (Kalıbın altına yanmaz kağıt serelim, yoksa kalıptan çıkarmak zorlaşıyor)
-Krema peynirlerini, kremayı ve yumurtaları iyice çırpalım
-Böğürtlen hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Kremanın yarısını kalıba boşaltalım
-Böğürtleni rondodan geçirip kalan kremaya ekleyelim
-Kremayı kalıba gezdirerek boşaltalım
-160 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirelim-fırına bir kase su da koyarsanız çatlamayı azaltmış veya engellemiş olursunuz(kalıbı sallayınca krema sallanmamalı)
-Fırını kapatalım kapağını aralayalım, ılınınca fırından alalım
-Soğuyunca 1 gece kalıbıyla buzdolabında bekletelim

-Kelepçeli kalıptan çıkarıp soğuk servis yapalım.

Yorumlar

  1. Hayırlı günler. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizin bir yarışmada olduğundan haberiniz var mı,emeğinizi çalmış biri sizin tarifinizle yarışıyor
    pınar labne yarışmasında

    YanıtlaSil
  3. Kübra Hanım, ben arkadaşınız Nalan 'ın komşusuyum. Sizin bu tarifiniz ve fotoğrafı şu an bir yarışmada yarışan kişi tarafından kullanılmakta ve dereceye de girdi. Ben de tesadüfen gördüm.
    http://apps.facebook.com/pinarlabnemeshurlar/top10tarif.php

    Lütfen tarifin sizin olduğunu labne sayfasında belirtin. Yoksa sizin tarifinizle hediye kazanacaklar.

    http://www.facebook.com/PinarLabne

    Benimle iletişime geçkem isterseniz:
    erteb@hotmail.com

    YanıtlaSil
  4. tarifiniz ile bir yarışmada yarışılamaktadır eğerki o kişi juri tarafından seçilirse sizin tarifiniz ve fotonuz başka bir kişinin ismi ile labne paketi üzerinde yer alıcaktır.Lütfen bu uyarımızı dikate alın ve mevcut linklerdeki tarifinizi bu firmaya iletin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…