24 Eylül 2009















Zorunlu Araya Son,,

Uzun zamandır bloğumu güncelleyemedim, bırakın güncellemeyi ramazanda yaptığım birçok şeyin resmini bile çekemedim, sebep mi? Bilmem, biraz boş vermek, biraz tembellik, biraz can sıkıntısı, her neyse ne.. Şimdi yeni birşeyler yapıp ekleme zamanı, inşallah devamı gelir.

Bu arada okullar açıldı, telaşlar başladı, bütün öğrenci ve ailelerine başarı ve kolaylıklar diliyorum.


Semizotlu Bulgur Pilavı

Malzemeler:

-1/2 demet semizotu ( imkanınız varsa doğal semizotu)
-1 adet soğan
-1 su bardağı iri bulgur
-2 adet domates
-1 bardak su
-2 yk. tereyağ
-Tuz, biraz sıvıyağ, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:

-Semizotunu temizleyip 2 cm kadar doğrayın
-Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavuralım
-Domatesleri soyup minik doğrayalım ve soğanlara ekleyelim
-Harlı ateşte ikisini çevirip suyu ekleyelim
-Su kaynayınca semizotlarını ekleyelim
-Su tekrar kaynamaya başlayınca bulguru ve baharatları ekleyelim
-Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

9 Eylül 2009





















Domatese Devam,

Bu tarifi televizyondaki yemek programında seyrettim, ilginç geldi, yapmadan duramam hemen malzemeler temin edildi, domatesler organik, bizim bahçeden ve uygulama, sonuç mu? denemeye değer....
Deniz ve ben çok beğendik...


Yeşil Domates Borani

Malzemeler:

-4 adet büyük yeşil domates
-1 büyük baş soğan
-2 adet sivri biber
-1/2 çay bardağı pirinç
-1/2 demet dereotu
-Zeytinyağ, tuz, kırmızı pul biber
-1 küçük kase sarımsaklı yoğurt
-1 çay bardağı kadar su

Yapılışı:

-Domatesleri iri küpler halinde doğrayıp tuzlu suda 15 dak. bekletelim (acısı çıksın)
-Soğan ve biberleri iri doğrayıp yağda kavuralım
-Domates ve pirinçleri ekleyip karıştıralım, suyu ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim
-Ocaktan indirmeden 5 dak. önce dereotunu ekleyelim
-Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim
-Zeytinyağda pul biberi yakıp üzerine gezdirelim.

1 Eylül 2009















Mevsiminde Yiyebildiğimiz Kadar,,

Domatesler pazarlarda o kadar güzel görünüyor ki, neredeyse her tezgahtan alacağız. Bitmeden yiyebildiğimiz kadar yiyelim, aşağıda çok basit ve lezzetli bir domates salatası tarifi , bir restauranta ait tarif, bir de değişik bir semizotu salatası tarifi var eminim çok beğeneceksiniz..















Cevizli Domates Salatası

Malzemeler:

-3 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-1/2 bardak ceviziçi
-1/2 bardak minik küp kesilmiş keçi peyniri (beyaz peynir de olur)
-Nar ekşisi, zeytinyağ,tuz , karabiber

Yapılışı:

-Domateslerin kabuklarını soyup minik küpler keselim
-İri kırmızı biberi yine küp küp keselim
-İkisini karıştırıp iri ceviz parçalarını ve peyniri ekleyelim
-Soslarını döküp servis yapalım.
















Semizotu Salatası

Malzemeler:

-1/2 kg doğal semizotu (köylü pazarlarında oluyor)
-3 dilim ekmek içi
-150-200 gr izmir tulumu
-1 diş sarımsak
-Zeytinyağ, limon, tuz
-1/2 demet dereotu

Yapılışı:

-Semizotlarının saplarını ayıklayıp, yapraklı kısımlarını yıkayıp-kurulayalım
-Ekmekleri ıslatıp sıkalım
-Blendıra malzemeleri koyup iyice parçalayalım
-Semizotunun üzerine sosu döküp karıştıralım
-Üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirip servis yapalım.