27 Ocak 2009

Kuru Patlıcan Dolma



Nihayet Kuru Patlıcan Dolması,

Defne'nin sınıf arkadaşının annesi harika bir kuru patlıcan dolması yapmıştı, kendisi Antep'li, dolmaya bayıldım. Geçen hafta hemen patlıcanları aldım, tarifini veli arkadaşımdan öğrendim ve pazar günü mutlu son, bir daha ki sefere ekşisini ve acısını arttırırsam tam istediğim ve yediğim gibi olacak....

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler:

-30 adet kuru patlıcan
-24-25 yk. silme pirinç
-5 büyük baş soğan
-10-12 diş sarımsak
-1-1,5 yk biber salça
-Zeytinyağ
-1 yk nane
-1 ç.k. kimyon, pul biber, tuz
-Ekşisi için 1,5 adet limon (nar ekşisi, sumak veya limon tuzu kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:

-Patlıcanları 10 dak. kadar kaynatalım( tırnağımız batacak kadar), sonra süzgece alalım
-Soğanları ve sarımsakları doğrayıp yağda 1-2 dak. çevirelim
-Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyelim
-1-2 dak çevirdikten sonra diğer malzemeleri ekleyelim
-Biraz daha çevirdikten sonra limonunu ekleyip altını kapatalım
-Patlıcanları yarısına kadar doldurup iki ucunu birleştirelim ve tencereye dizelim
-Üzerine zeytinyağ gezdirip tabak kapatalım, yarıya kadar su ekleyip pişirelim
-Pirinçler şişince ocaktan alalım, ılınınca tabağı alıp üzerine arzuya göre limon gezdirelim ve soğuk servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani