4 Ağustos 2008




Kızılcıklar Oldu mu??

Bayılırım kızılcık reçel ve marmelatına, mayhoş mayhoş ne güzel de olur. Cumartesi pazardan aldık, iri, çok güzellerdi. Reçelin tarifini sizlerle paylaşmak istedim...

Kızılcık Reçeli

Malzemeler:


-1 kg kızılcık (iri, çok ekşi değillerdi)
-1,5 kg şeker (Mayhoş olmasını istemiyorsanız şekeri 2 kg koyabilirsiniz)
-1 limon

Yapılışı:

-Kızılcıkları yıkayıp süzelim
-Kızılcıkları akşamdan pişireceğimiz tencereye koyalım, üzerine şekerini döküp bir gece bekletelim
-Sabah kaynatmaya başlayalım, kaynadıkça üzerinde oluşan koyu köpükleri kaşıkla toplayıp bir kenara alalım
-Kısık ateşte yaklaşık bir saat kaynatalım ve limonu sıkalım
-5-10 dak daha kaynadıktan sonra altını kapatalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani