16 Haziran 2008



Okullar Kapandı,

Çok şükür sorunsuz bir şekilde okulu kapattık, şimdi sıra SBS'de, dilerim sınava girecek bütün öğrenciler ve Deniz'im sınavdan başarı ile, yüzleri gülerek çıkarlar.
Aşağıda bir arkadaşımın tarifi üzerine denediğim ve çok beğendiğim enginar tarifi var. Yapımı o kadar kolay ki, enginar pişirdim demeyen kalmasın.....

Şipşak Enginar (adı da benden olsun)

Malzemeler:

-4-5 adet temizlenmiş enginar
-1 demet taze soğan
-2-3 diş sarımsak
-2 adet kesme şeker
-1 limon
-2/3 çay bardağı zeytinyağ
-Tuz, 1/2 çay bardağı su
-Dereotu

Yapılışı:

-Enginarları iri kuş başı doğrayıp tencerenin altına koyalım
-Temizlenmiş taze soğanları parmak boğumu uzunluğunda doğrayıp enginarın üzerine koyalım
-Doğranmış sarımsakları, şekeri, limon suyunu, tuz, yağ ve suyu ekleyelim
-Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
-Soğuyunca arzuya göre dereotu katalım

8 yorum:

  1. hmmm ellerine saglik Kubra ablacim enginarli yemek yapmak bana bir turlu kismet olmadi..ama seninkisi cok guzel gorunuyor ve de cok saglikli oldugundan bol bol tuketellim diyorsun demi....sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle diyorum Selmacığım, denemeni tavsiye ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık enginar hiç tatmadığım bir tat çok lezzetli geldi fotoğraftan deneyebilirim.görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok pratik ve çok sağlıklı bir yemek olmuş ,enginarın faydaları saymakla bitmez.Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nede severim enginari cok guzel olmus ellerine saglik canim bende beklerim hoscakal.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar hoşgeldiniz, beğendiğinize sevindim, ben de uğrarım, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. gözüm aşagıdaki kurabiyede kaldı yaaa:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Kübra,çok nefis görünüyor enginarlar,ellerine sağlık..Bende bu arada iş yerinde sık sık tüketiyorum..)Her sebze mevsiminde güzel bence..)
    Afiyetler olsun..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Sinkonta