Ana içeriğe atla


Okullar Kapandı,

Çok şükür sorunsuz bir şekilde okulu kapattık, şimdi sıra SBS'de, dilerim sınava girecek bütün öğrenciler ve Deniz'im sınavdan başarı ile, yüzleri gülerek çıkarlar.
Aşağıda bir arkadaşımın tarifi üzerine denediğim ve çok beğendiğim enginar tarifi var. Yapımı o kadar kolay ki, enginar pişirdim demeyen kalmasın.....

Şipşak Enginar (adı da benden olsun)

Malzemeler:

-4-5 adet temizlenmiş enginar
-1 demet taze soğan
-2-3 diş sarımsak
-2 adet kesme şeker
-1 limon
-2/3 çay bardağı zeytinyağ
-Tuz, 1/2 çay bardağı su
-Dereotu

Yapılışı:

-Enginarları iri kuş başı doğrayıp tencerenin altına koyalım
-Temizlenmiş taze soğanları parmak boğumu uzunluğunda doğrayıp enginarın üzerine koyalım
-Doğranmış sarımsakları, şekeri, limon suyunu, tuz, yağ ve suyu ekleyelim
-Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
-Soğuyunca arzuya göre dereotu katalım

Yorumlar

  1. hmmm ellerine saglik Kubra ablacim enginarli yemek yapmak bana bir turlu kismet olmadi..ama seninkisi cok guzel gorunuyor ve de cok saglikli oldugundan bol bol tuketellim diyorsun demi....sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle diyorum Selmacığım, denemeni tavsiye ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık enginar hiç tatmadığım bir tat çok lezzetli geldi fotoğraftan deneyebilirim.görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok pratik ve çok sağlıklı bir yemek olmuş ,enginarın faydaları saymakla bitmez.Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nede severim enginari cok guzel olmus ellerine saglik canim bende beklerim hoscakal.

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar hoşgeldiniz, beğendiğinize sevindim, ben de uğrarım, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. gözüm aşagıdaki kurabiyede kaldı yaaa:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Kübra,çok nefis görünüyor enginarlar,ellerine sağlık..Bende bu arada iş yerinde sık sık tüketiyorum..)Her sebze mevsiminde güzel bence..)
    Afiyetler olsun..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…