Ana içeriğe atla

Vişneli Kıtır Kek



Vişneli Güzel Bir Kek,

Üstü kıtır, arası mayhoş, nemli ve alt kısmı yumuşacık kek, daha ne olsun, ben beğendim eminim siz de beğenirsiniz..

Vişneli Kek

Malzemeler;

Kıtır hamur için;
-1 su bardağı un
-1/2 su bardağı şeker
-1 tutam tuz
-80 gr soğuk tereyağ
Kek için;
-500 gr vişne (benim yazdan dondurduğum vişnelerim vardı)( suyunu iyice süzdürdüm)
-1 su bardağı un
-120 gr tereyağ (yumuşak)
-1 su bardağı pudra şekeri
-3 yumurta
-1 pk. vanilya
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tutam tuz


Yapılışı;

-Kıtırı için küp doğranmış tereyağ(soğuk olmalı), tuz,şeker ve unu rondoya koyup yağlar ufalanıp una iyice bulanana, mercimek tanesi oluncaya kadar aralıklarla basıp parçalayalım, hamur bir araya gelip toparlanmayacak sanırım anlatabildim
-Daha sonra bir kaba koyup buzdolabına kaldıralım
-Kek için tereyağ ile p.şekerini mikserde iyice çırpalım (5 dakika  kadar)
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım
-Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuz karışımını ekleyelim
-Mikserin düşük hızıyla un iyice karışana kadar çırpalım
-Yağlı kağıt serili kalıba (benim kalıbım küçük kaldı, kekin daha ince olması gerekiyor) (23x23 kalıp uygun) kek hamurunu boşaltalım
-Üzerine iyice süzülmüş vişneleri yayalım
-En üste kıtır hamuru serpiştirelim ve öylece bırakalım, bastırmak yokk
-180 derecede ısınmış (fansız) fırında kıtır hamurlar pembeleşinceye kadar 45-50 dak. kadar pişirelim
-Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkaralım.

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor.
    Elinize sağlık. Vişnem yok çilek ya da frambuazla olur mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk. ederim, frambuaz daha iyi olur bence, biraz daha mayhoş çünkü, sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…