21 Nisan 2012

Kakaolu Nemli Kek


Yine Bir kek,,

Bu kek tarifini yazacak ne keyfim ne halim var, zaten tarifi aldığım blog sahibi arkadaşım çok da güzel anlatmış, sadece lezzetli olduğunu söyleyebilirim, o kadarr...Sofi'nin ellerine sağlık...


17 Nisan 2012

İç Baklalı Enginar


Enginara Devam,,,

Her hafta pazar çıkışı enginarımızı alıp doğru eve, süper bir şey yahuu bu enginar, bu sefer de iç bakla ile pişirdim, güzel olmuştu.

Malzemeler;

-5-6 adet enginar
-1/2 kg iç bakla
-1 baş soğan
-1 adet taze sarımsak
-1/2 demet dereotu
-1,5 adet limon
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ



Yapılışı;

-Enginarları 1/2 limonla iyice ovup bir kenara koyalım
-Bir baş soğanı biraz irice doğrayalım
-Soğan ve sarımsağı 1-2 dakika zeytinyağla kavuralım
-Soğanların üzerine enginarları kapatalım, 1 çay bardağı su, şeker, tuz ekleyelim ve 1 limonu sıkıp pişirelim
-Enginar pişerken iç baklaların üzerindeki kabukları soyalım (biraz uğraştırıyor)
-Pişen enginarların üzerine yıkadığımız baklaları serpiştirelim
-5 dak daha pişirip altını kapatalım, üzerlerine iri doğranmış dereotlarını serpelim, biraz daha zeytinyağ gezdirip  iyice soğuyana kadar tencerede tutalım.

10 Nisan 2012

Çikolatalı Kek

Bir Kek Tarifi Daha,

Kısaca uyduruk kek, nedense uyduruklar daha güzel oluyor...

Çikolatalı Kek (Yoğun çikolatalı)

Malzemeler;

-4 adet yumurta
-1,5 bardaktan biraz fazla şeker
-1/2 bardak süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-Un
-160 gr bitter çikolata
-1 yk. tereyağ
-1/2 bardak antep fıstık
 
Yapılışı;

-Şeker ve yumurtaları 10 dak. kadar iyice çırpalım
-Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim
-Diğer tarafta çikolata ile tereyağını benmari usulü eritelim
-Kek karışımına vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim
-Normal kek kıvamından daha sıvı olacak şekilde ununu ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış ve unlanmış kalıba karışımın 2/3 ünü boşaltalım
-Kalan kısma çikolatayı ve fıstıkları ekleyip karıştıralım
-Kalıba ekleyelim, çikolatalı kısım aşağıya çökecek
-170 derecede ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirelim.