Ana içeriğe atla

Limonlu Cheesecake




İş Arkadaşlarım İçin Cheesecake

Kötü bir bıçakla kesilmiş ve kötü resmedilmiş limonlu cheescake, ofis şartlarında ancak bu kadar oluyor, resmi boşverin lezzeti yerindeydi önemli olan da buu:))

Limonlu Cheesecake

Malzemeler;

Taban;
-2 pk. eti yulaflı büsküvi
-100 gr. tereyağ
-1 limon kabuğu rendesi
Krema;
-600 gr labne
-200 gr krema peyniri
-200 ml krema
-4 adet yumurta
-5 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1,5 bardak şeker
-1 limonun suyu ve kabuğu rendesi
Sosu;
-1 çay bardağı limonlu su
-1 çay bardağı portakal suyu
-2 bardak su
-2-3 yk. şeker
-3 yk. tepeleme mısır nişastası

Yapılışı;

-Büsküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağ ve limon kabukları ile iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yayıp iyice bastıralım 15-20 dak. dolapta bekletelim
-Diğer tarafta peynirleri, kremayı, şekeri, nişastayı kısaca yumurta hariç bütün malzemeleri iyice çırpalım
-Yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-180 derecede ısıtılmış fırında turboyu çalıştırmadan önce 30 dak. sonra 160 derecede 30 dak. daha pişirip fırını kapatalım (fırının içine borcam kaba su koyalım ki cake çatlama yapmasın-bazen hiçbirşey çatlamasına engel olamıyor maalesef :)) )
-Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletelim
-Daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletelim
-Sosu için bütün malzemeleri karıştırarak pişirelim
-Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve ara ara karıştırarak soğumasını bekleyelim
-Cake üzerine boşaltalım üzerine kapatıp 1 gece dolapta bekletelim
-Kalıptan çıkartıp servis yapabiliriz artıkk

Yorumlar

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım görüntü senin dediğin kadar kötü değil inan zaten tadını ele veriyor her hali. sizlere afiyet şeker olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…