16 Ekim 2012

Limonlu Cheesecake




İş Arkadaşlarım İçin Cheesecake

Kötü bir bıçakla kesilmiş ve kötü resmedilmiş limonlu cheescake, ofis şartlarında ancak bu kadar oluyor, resmi boşverin lezzeti yerindeydi önemli olan da buu:))

Limonlu Cheesecake

Malzemeler;

Taban;
-2 pk. eti yulaflı büsküvi
-100 gr. tereyağ
-1 limon kabuğu rendesi
Krema;
-600 gr labne
-200 gr krema peyniri
-200 ml krema
-4 adet yumurta
-5 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1,5 bardak şeker
-1 limonun suyu ve kabuğu rendesi
Sosu;
-1 çay bardağı limonlu su
-1 çay bardağı portakal suyu
-2 bardak su
-2-3 yk. şeker
-3 yk. tepeleme mısır nişastası

Yapılışı;

-Büsküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağ ve limon kabukları ile iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yayıp iyice bastıralım 15-20 dak. dolapta bekletelim
-Diğer tarafta peynirleri, kremayı, şekeri, nişastayı kısaca yumurta hariç bütün malzemeleri iyice çırpalım
-Yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-180 derecede ısıtılmış fırında turboyu çalıştırmadan önce 30 dak. sonra 160 derecede 30 dak. daha pişirip fırını kapatalım (fırının içine borcam kaba su koyalım ki cake çatlama yapmasın-bazen hiçbirşey çatlamasına engel olamıyor maalesef :)) )
-Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletelim
-Daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletelim
-Sosu için bütün malzemeleri karıştırarak pişirelim
-Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve ara ara karıştırarak soğumasını bekleyelim
-Cake üzerine boşaltalım üzerine kapatıp 1 gece dolapta bekletelim
-Kalıptan çıkartıp servis yapabiliriz artıkk

2 yorum:

  1. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım görüntü senin dediğin kadar kötü değil inan zaten tadını ele veriyor her hali. sizlere afiyet şeker olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil

Ispanak Borani