Ana içeriğe atla

Böğürtlenli-Çikolatalı Cheesecake




















3.Tarif CheeseCake, Tek Geçerim, Bayılırım, Ölürüm vs. vs. :))
Sıra cheesecake de, Defnecik bu zamana kadar hiç tatmamıştı cheesecakeki daha doğrusu bunu başaramamıştık, her çatalın tadına varmak için gösterdiğim gayreti görünce dayanamayıp çatalın uçuyla vermemi istedi, sonuç... son dilime ortak oldu ve şimdi "ne olur tekrar yap anne" diyor.

Böğürtlen-Çikolata ve Cheesecake

Malzemeler;
-2 pk. (400gr) krema peyniri (trakya kullanıyorum)
-1 pk. labne peyniri
-1 pk. krema 200ml
-1 bardak şeker
-3 yumurta
-2 yk. un
-1 pk.vanilya
-1 pk. bitter çikolata
-1 bardak donmuş böğürtlen
Taban;
-2 pk. eti burçak
-2 yk. tereyağ



















Yapılışı;
-Öncelikle fırını 170 derecede ısıtalım
-Kelepçeli kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayalım
-Tereyağını eritelim, bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim
-Yağ ile bisküvileri iyice karıştırıp kalıba yayalım ve iyice bastıralım
-Kalıbı buzdolabında bekletelim
-Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı,böğürtlenlerin suyu süzgeçte süzdürülmeli, çikolata rendelenmeli
-Peynirleri, kremayı, şekeri ve vanilyayı bir kaba alıp mikserle iyice karıştıralım
-Yumurtaları teker teker ekleyelip çırpalım
-Unu ve rende çikolatayı koyup tekrar karıştıralım
-En son böğürtleni ekleyip karıştıralım ve kalıba boşaltalım
-Kalıbı fırına koyalım, yanına 2 kase su koyalım ki cake çatlamasın
-Püflerinden biride fırın kesinlikle önceden ısıtılacak ve turboda çalışmayacak
-45 dak kadar sonra kalıbı hafif salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir, fırını kapatıp soğuyana kadar en az 2 saat fırından çıkarmıyoruz
-Soğuyunca üzerini strecleyip buzdolabında bir gece bekletiyoruz.


4. tarifim mantarlı kiş , fırında fazla kaldı maalesef..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…