28 Şubat 2011
Sofra Dergisinden...
Sofra dergisinin Mart sayısındaki zeytinyağlı kereviz tarifini kendimden de birşeyler katarak hemen denedim, henüz tadına bakmadım ama bana göre çok güzel oldu çünkü kerevizin her halini çok severim...
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler;
-1 kg kereviz
-2 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 adet kırmızı biber
-2 adet limon
-1 çay bardağı zeytinyağ
-2 kesme şeker, tuz, kereviz yaprakları
Yapılışı;
-Kerevizleri soyup ikiye bölelim ve hemen limonlu suya atalım
-Soğanları piyaz soğanı şeklinde doğrayalım
-Sarımsakları ve biberi doğrayalım
-Kerevizleri sudan çıkarıp teker teker limonla ovarak geniş bir tencereye dizelim
-Üzerlerine soğanı, sarımsağı, biberi yerleştirelim
-Tuzunu, yağını, 1 limon suyunu, şekeri ve kereviz yapraklarını yerleştitelim
-Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim
-Soğuk servis yapalım..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder