28 Şubat 2011






















Sofra Dergisinden...
Sofra dergisinin Mart sayısındaki zeytinyağlı kereviz tarifini kendimden de birşeyler katarak hemen denedim, henüz tadına bakmadım ama bana göre çok güzel oldu çünkü kerevizin her halini çok severim...

Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler;
-1 kg kereviz
-2 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 adet kırmızı biber
-2 adet limon
-1 çay bardağı zeytinyağ
-2 kesme şeker, tuz, kereviz yaprakları






















Yapılışı;

-Kerevizleri soyup ikiye bölelim ve hemen limonlu suya atalım
-Soğanları piyaz soğanı şeklinde doğrayalım
-Sarımsakları ve biberi doğrayalım
-Kerevizleri sudan çıkarıp teker teker limonla ovarak geniş bir tencereye dizelim
-Üzerlerine soğanı, sarımsağı, biberi yerleştirelim
-Tuzunu, yağını, 1 limon suyunu, şekeri ve kereviz yapraklarını yerleştitelim
-Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim
-Soğuk servis yapalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani