Ana içeriğe atla

Fındıklı-Limonlu Cheesecake






















Cheesecake,, Yemeden Duramıyorum...
 
Bu sefer fındık ve limon bir arada harikaydı, tadan çok oldu, iyi ki oldu yoksa biz Deniz'le oturup rahat yerdik tamamını.... Tek sorun üzeri biraz çatladı,, aman kimin umurunda :)
Bu dilimi zor fotoğrafladım, yoksa geriye resimsiz tarif kalacaktı...

Fındık-Limon ve Cheesecake
Malzemeler;

-2 pk. eti burçak
-150 gr. tereyağ
-1/2 su bardağı fındık
Kreması;
-600 gr labne peynir
-1 pk. krema (200ml)
-1 su bardağı şeker
-1 limon suyu ve kabuğu
-1 pk. vanilya
-3 y.k. mısır nişastası
-4 yumurta
Üzerine;
- 1/2 bardak fındık tozu























Yapılışı;

-Burçak ve fındıkları rondodan geçirip un haline getirelim
-Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştıralım
-Kelepçeli kalıbın dibine yapışmaz kağıt serelim ve karışımı bastırarak kalıba iyice yayalım
-Kalıbı buzdolabında bekletelim
-Diğer tarafta Labne, krema, limon suyu ve kabuğu,vanilya ve şekeri mikserle çırpalım
-Nişastayı ekleyelim
-Yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım
-Karışımı kalıba boşaltalım
-170 dereceli fırında 50 dak. kadar pişirelim
-Fırında kapatıp ılınana kadar içinde bekletelim
-Dışarıya alalım iyice soğuyunca buzdolabında bekletelim
-Bir gece beklerse iyi olur, kalıptan çıkarıp üzerine fındık tozu serpip servis yapalım.

Yorumlar

  1. Merhabalar, Umutluhayatlar berna hanımın "fırında çupra" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/
    Her pazartesi yapılan yayınlarda sizinde yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Kübra abla, ellerine sağlık, ama benim çok canım çekti yaa:)
    fındıklısı aklımı aldı deneyeceğim inşeAllah.
    Hayırlı ve huzurlu bir haftan olması duâsıyla..
    Selametle,
    oburumben/ Elif

    YanıtlaSil
  3. İnşallah Fuat Bey, tşk.

    Elifciğim inan harika olmuştu, denemeni isterim. Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…